menu

Postgraduaat Bedrijfskunde


Postgraduaat Bedrijfskunde

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BEDRIJFSKUNDE PLUS

Postgraduaat Bedrijfskunde achter de rug en goesting in meer?

Nieuw aanbod voor alumni Bedrijfskunde

Vanaf volgend academiejaar staan er vier extra opleidingsonderdelen op het menu. Twee verdiepende vakken: HRM 2 en Voortgezette financiële en strategische analyse en twee verbredende: Bedrijfsprocessen en Informatiesystemen en Recht.

 

Inhoud

HRM 2

Docent: Wout Van Impe (Mercuri Urval)

In het vervolg op HRM 1 gaan we dieper in op vaardigheden die cruciaal zijn als manager, leider, teamleader of voor iedereen die als individu impact wil hebben op mensen. Volgende topics komen aan bod, inclusief actief oefenen en observeren: uitdieping gespreks- en interviewtechnieken, actief luisteren, introductie in coaching technieken (ontwikkelen van teamleaden, gesprekstechnieken met impact), teamontwikkeling (wat is een goed team en hoe dit faciliteren, stimuleren, challengen van het statusquo), rekrutering en selectie (krachtige interviews), workshops en groepen faciliteren (tools, icebreakers, methodologie). We blijven ook stil staan bij strategische HR vragen op MT, directie en/of board niveau en bij leadership.

Meer info >

 

Voortgezette financiële en strategische analyse

Docent: prof. dr. Sigrid Vandemaele (UHasselt)

We gaan uit van de financiële kerncijfers van een bedrijf om inzicht te krijgen in de bedrijfsstrategie en kritische succesfactoren. Bouwstenen binnen het vak zijn balansanalyse, kosten- en opbrengstenanalyse en cash flow analyse. Bedoeling van het opleidingsonderdeel is om je in staat te stellen een strategische agenda uit te zetten voor waardecreatie en verhoging van de ondernemingswaarde.

Meer info >

 

Bedrijfsprocessen en Informatiesystemen

Docent: prof. dr. Benoît Depaire (UHasselt)

Een bedrijf creëert waarde door middel van de processen die het uitvoert. In ene moderne onderneming zijn deze processen sterk gestuurd vanuit IT en informatie. In dit opleidingsonderdeel reiken we je de basis aan van de domeinen business process management (BPM) en informatiesystemen. Enerzijds zullen we de levenscyclus van BPM bestuderen en leren hoe we een proces in kaart moeten brengen. Anderzijds zullen we verschillende soorten informatiesystemen bestuderen, alsook leren hoe we informatiestromen moeten in kaart brengen.

Meer info >

 

Recht

Coördinator & docent: dr. Stijn Verbist (UHasselt)
Docenten: prof. dr. Petra Foubert (UHasselt), mr. Frank Cleeren (Arts, Cleeren & Vennoten), mr. Hans Van Gompel (Van Gompel Advocaten)

Je krijgt inzicht in de theoretische basis van recht. De volgende topics worden behandeld: Contractenrecht; Vennootschapsrecht en bestuursaansprakelijkheid; Arbeidsrecht en ontslagrecht; Handelspraktijken; Vergunningen: bouw, handelsvestiging en milieuvergunning

Meer info >

 

 

Planning

Deze opleidingsonderdelen van Bedrijfskunde PLUS worden op vrijdag en zaterdag geprogrammeerd in de periode november 2016-mei 2017.

Bekijk hier de gedetailleerde planning van Bedrijfskunde PLUS >

 

Speciale alumnikorting

Inschrijven kan per opleidingsonderdeel of ineens voor alle vier. Als Bedrijfskunde alumnus krijg je 20% korting op de inschrijvingsprijs. Je betaalt slechts 400€ excl. btw per opleidingsonderdeel i.p.v. 500 € excl. btw.

Naast je online inschrijving, geef je aan opleidingsmanager Marleen Cupers (marleen.cupers@uhasselt.be) door voor welke Bedrijfskunde PLUS opleidingsonderde(e)l(en) je wenst in te schrijven.

 

Meer weten?

Marleen Cupers | opleidingsmanager

T: 011 26 86 66
E: marleen.cupers@uhasselt.be

Prof. dr. Sigrid Vandemaele | academisch verantwoordelijke

T: 011 26 86 22
E: sigrid.vandemaele@uhasselt.be