Geneeskunde

TOELATINGSEXAMEN ARTS & TANDARTS

Als je geneeskunde wil studeren, moet je vooraf slagen voor het toelatingsexamen arts en tandarts. Het examen wordt jaarlijks tweemaal georganiseerd door het departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (www.ond.vlaanderen.be/toelatingsexamen).

Het toelatingsexamen bestaat uit twee delen:
Kennis en Inzicht in de Wetenschappen’ (KIW-deel)
Peilt naar kennis en inzicht in biologie, chemie, fysica en wiskunde.
Informatie Verwerven en Verwerken’ (IVV-deel)
Gaat de capaciteiten na om informatie te verwerven en verwerken, en peilt naar het studeerpotentieel.

Leerlingen met de ambitie om geneeskunde te volgen, kunnen aan de UHasselt terecht om zich optimaal voor te bereiden op het toelatingsexamen. We bieden twee verschillende voorbereidingsformules aan: "coaching full option" en "coaching mini".

Beide formules laten je toe om te proeven van de universiteitssfeer, en de kennis en kunde aan te scherpen die tijdens het toelatingsexamen wordt getest.

Meer info over de coachingsdagen >>