Geneeskunde

WAT NA HET TOELATINGSEXAMEN?

Als je slaagt en je hebt je diploma secundair onderwijs behaald, dan kun je meteen inschrijven voor de opleiding bachelor geneeskunde aan de UHasselt (of een andere universiteit).

De opleiding geneeskunde aan de UHasselt – in nauwe samenwerking met de ziekenhuizen van Hasselt (Jessa) en Genk (ZOL) - heeft enkele belangrijke troeven:

• Onderwijs op maat van de student waarbij de prof je coach is: je leert zelfstandig en kritisch werken in kleine groepen, proffen begeleiden je volgens jouw behoeften en interesses met aandacht voor jouw mening.
  • Focus op kennis en vaardigheden: goede artsen moeten immers ook vlot kunnen communiceren, presenteren, managen, enz.
  • Tijdens de verschillende medische stages (verpleegstage, ziekenhuisstage, huisartsstage) krijg je individuele begeleiding. Uniek is ons ruime aanbod aan inleefstages in medische centra in het buitenland (India, Mali, …), waarbij de studenten onvergetelijke ervaringen opdoen.
  • Dankzij gespreide examens heb je écht vakantie met Kerst en Pasen.
  • En - last but not least – je krijgt les op één gezellige vernieuwde moderne campus, waar iedereen elkaar kent: de ideale ontmoetingsplaats en startplaats voor een tof studentenleven.

Als je niet slaagt, kun je andere opleidingen overwegen. De UHasselt biedt o.m. een boeiende opleiding in de biomedische wetenschappen aan. Je kunt er de volledige opleiding tot master volgen. Afgestudeerde biomedici vinden vlot werk in het biomedisch wetenschappelijk onderzoek (universiteit, instituten), in het bedrijfsleven (bijv. farma en biotech) en in ziekenhuizen (bijv. stafmedewerker, management, onderzoeker).