menu

Kom op tegen kanker


General

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

UHASSELT KOMT OP TEGEN KANKER!
5 - 8 mei 2016


De 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker is samen met duizenden anderen trappen tegen kanker. En dat vier dagen lang. Zoals elk jaar neemt de UHasselt ook aan deze editie met een team deel. Fiets mee of steun!

Elk team (maximum acht fietsers) moet 5.000 euro voor Kom Op Tegen Kanker inzamelen om te kunnen deelnemen. De totale afstand van 1000 km bestaat uit acht etappes van 125 km ( twee etappes per dag). Die etappes worden gereden in peloton, waarbij telkens één teamlid een etappe rijdt.

Waar fietsen we in 2016 voor?

De opbrengst van de ‘1.000 km van Kom Op Tegen Kanker’ gaat integraal naar onderzoek naar combinatietherapieën.

Het aantal kankerbehandelingen groeit. Daarom is het in de nabije toekomst de grote uitdaging om na te gaan hoe behandelingen als immunotherapie, chemotherapie, doelgerichte geneesmiddelen en hormonale behandelingen het best met elkaar gecombineerd worden of in welke volgorde ze gegeven worden. En ook hoe ze het best gecombineerd worden met lokale behandelingen (radiotherapie, heelkunde). Het onderzoek gaat na wat de verdere mogelijkheden van combinatietherapieën zijn, met zoals steeds als doel om de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt te verbeteren.

Welke acties staan er nog op het programma?

Om het nodige startgeld in te zamelen, zullen we in februari en april een aantal activiteiten op touw zetten.