menu

UHasselt@school


Andere initiatieven

UHasselt@school

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

NASCHOLING STATISTIEK

Statistiek is geen onderdeel van wiskunde. Statistiek is een aparte discipline zoals fysica of informatica. Aan de UHasselt kun je een diploma van ‘master in de statistiek’ behalen en je kunt er zelfs een ‘doctoraat in de statistiek’ maken.

In het secundair onderwijs heeft statistiek een plaats gekregen binnen de lesuren wiskunde. Om leerkrachten wiskunde een goed inzicht te geven in de wereld van de statistiek bieden wij nascholingen aan, samen met boeiend en vernieuwend lesmateriaal.


Datum: woensdag 12 oktober 2016

De normale verdeling voor lessen wiskunde derde graad

In de statistiek beschrijf je populaties met kansmodellen. Een studie van kansmodellen plaatst de normale verdeling in zijn juiste context.
In deze nascholing ontdek je dat “denken in modellen” de basis is om de normale verdeling echt te begrijpen. Dit is het kader om de klassieke (en soms ook verrassende) eigenschappen van normaal verdeelde populaties te bestuderen.

Deze nascholing is gebaseerd op in de klas uitgetest en vrij beschikbaar lesmateriaal (inclusief een leerkrachtenversie met oplossingen). De berekeningen gebeuren met een TI-84 Plus die elke deelnemer ter beschikking krijgt.

Voor meer informatie, klikt u hier.

  • Voor wie: leerkrachten derde graad SO 
  • Datum:  woensdag 12 oktober 2016 van 14.00 tot 17.00 uur
  • Bijdrage: 45 euro, inclusief drank en documentatie
    Overschrijving naar UHasselt rekeningnummer IBAN BE77 0010 1870 7942 - BIC GEBABEBB met vermelding van ''nascholing statistiek - 12 oktober - voornaam + naam deelnemer - KP UH@SCHOOL''.
  • Locatie: lokaal A6 - Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek - Gebouw D - 3590 Diepenbeek
  • Docent: em. prof. dr. Herman Callaert, professor in de statistiek
                 herman.callaert@uhasselt.be

Het aantal deelnemers is beperkt.