Wetenschapscafé - Monitor jezelf en je lichaamsfuncties

26 feb 2015 - 20.00 uur

Het Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28, 3500 Hasselt.

"Quantified self" - Hoe ver kunnen/mogen we hier in gaan?

Vandaag de dag maakt het merendeel van de bevolking gebruik van een smartphone en daarmee gepaard gaande (gezondheids)apps. Wie gaat er nog op een weegschaal staan om zijn gewicht te bepalen terwijl je tegenwoordig met één druk op het scherm van je smartphone een totale lichaamsanalyse kan opvragen?

Tijdens deze debatavond gaan de experten dieper in op bestaande apps die al toegepast worden in de gezondheidszorg (en privé). Ook de nieuwe technologische ontwikkelingen komen aan bod en volgende vragen duiken hierbij op: Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Hoe ver kunnen/mogen we hier in gaan? Wie mag de verkregen data allemaal gebruiken? Is een klassiek doktersbezoek nog wel noodzakelijk?...

Vanuit hun perspectief zoeken de vijf panelleden naar antwoorden op de vele vragen die hieromtrent bestaan. Tevens is er ruimte voor discussie met elkaar en het publiek onder begeleiding van moderator Marleen Finoulst.

Debat voor het brede publiek met: Lars Grieten (UHasselt en ZOL), Paul Dendale (UHasselt en Jessa), Wim Pinxten (UHasselt), Ilse Weeghmans (Vlaams patiëntenplatform) en Peter Dedrij (ex Microsoft innovation centre)
Moderator: Marleen Finoulst

Het wetenschapscafé is een ontmoetingsplaats voor wetenschappers en het brede publiek in een gezellige, informele sfeer. Wetenschappers gaan in debat en het publiek krijgt ruimschoots de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren.
Dit wetenschapscafé is een initiatief van  faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen van de Universiteit Hasselt.

Donderdag 26 februari 2015 om 20.00 uur in Het Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28, 3500 Hasselt.
De toegang is gratis, wel graag registreren. De plaatsen zijn beperkt.

Moderator, Marleen Finoulst, hoofdredacteur van het gezondheidsmagazine Bodytalk

Panelleden:

Lars Grieten, project manager Limburg Clinical Research Program & Mobile Health, Universiteit Hasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg

Wim Pinxten, docent ethiek Universiteit Hasselt

Paul Dendale, cardioloog Jessa ziekenhuis en hoofddocent UHasselt

Ilse Weeghmans, directeur Vlaams patiëntenplatform

Peter Dedrij, business development manager bij Flanders Drone Valley en ex Microsoft innovation centre