Debat: het klimaat- en energiebeleid van de EU

26 mei 2016 - 19.45 uur

Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Op donderdag 26 mei organiseert Provincie Limburg aan de UHasselt een debat over het klimaat- en energiebeleid van de EU. Onder meer Ivo Belet, Tom Van Ierland en Koen Meeus schuiven mee aan.

De EU is in de diverse klimaatconferenties steeds een drijvende kracht geweest. Volgens de Europese Commissie is het recent gesloten klimaatakkoord van Parijs niet alleen belangrijk in termen van duurzame ontwikkeling maar biedt het akkoord ook economische kansen op het vlak van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en de ontwikkeling van koolstofarme technologie.

De klimaatproblematiek geeft vaak aanleiding tot een politiek debat waarin uiteenlopende standpunten worden geuit. Tevens beroert de klimaatverandering ook de publieke opinie. Provincie Limburg en het Limburgse Europe Direct organiseren daarom een debatavond waarop u van harte uitgenodigd bent.

19.45 uur
Verwelkoming

20.00 uur
Verwelkoming door gedeputeerde Erik Gerits

20.10 uur
Inleiding over het klimaat- en energiebeleid van de EU door Tom Van Ierland, DG Klimaat, Europese Commissie

20.30 uur
Panelgesprek met Ivo Belet (lid van het Europees Parlement), Tom Van Ierland (DG Klimaat, Europese Commissie), Koen Meeus (FOD Volksgezondheid en Leefmilieu) en Erwin Cornelis (energie-expert, Energyville).

Moderator: Guy Tegenbos (De Standaard)

21.25 uur
Vragenronde