Energiezekerheid in onzekere tijden: waarom blijft het energiebeleid falen?

17 okt 2016 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Blijft deze winter de lamp branden? Deze vraag duikt elk jaar weer op en is moeilijk te verzoenen met het beeld van een hoogtechnologische kenniseconomie. Ondanks de eindeloze discussies over het al dan niet sluiten van de kerncentrales en de massale investeringen in hernieuwbare energie, blijven we in ons land worstelen met de bevoorradingszekerheid. Waarom faalt het energiebeleid in ons land terwijl de elektriciteitsrekening jaar na jaar stijgt? En welke technologische en beleidsopties bieden de beste oplossing?”

Spreker

Prof. dr. Johan ALBRECHT is professor economie aan de  Universiteit  Gent en senior fellow aan het Itinera Institute.  Hij studeerde aan de universiteiten van Gent, Oxford en Wageningen en behaalde een doctoraat in de economische wetenschappen aan de Universiteit Gent (‘Institutional and Instrumental Innovations for Environmental Policy’, 2002). Hij is de auteur van vier boeken en meer dan 40 publicaties in internationale tijdschriften en verzamelwerken. Zijn boek ‘Energietransitie. Sneller naar een groen systeem / Transition énergétique: plus vite vers un système plus vert? (ASP – Academic & Scientific Publishers, 240 blz.)’ verscheen in december 2009. In 2011 schreef hij samen met Rob Van Hoofstat zijn meest recente boek ‘Huisvesting in tijden van schaarste. Naar een renovatie van het woonbeleid’ (Roularta Books, 304 blz). Hij werkt frequent als adviseur voor Belgische en internationale organisaties.