Exentra on Tour: Kinderen en hoogbegaafdheid

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Op donderdag 18 februari komt Exentra (Expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid) naar de UHasselt voor een lezing over kinderen en hoogbegaafdheid.

Hoogbegaafde kinderen, bollebozen die alles kunnen en weten? Niet helemaal... Het klopt dat hoogbegaafden intelligent zijn en dat ze heel wat capaciteiten en mogelijkheden in zich dragen. Alleen komen die niet altijd zo duidelijk tot uiting. Vaak valt het zelfs helemaal niet op dat iemand hoogbegaafd is. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat zo goed als alle hoogbegaafde kinderen, onopvallend, een aantal barrières opbouwen die ervoor zorgen dat ze hun ware capaciteiten in de loop van hun leven niet helemaal benutten.

Tijdens deze avond leert u hoe u deze barrières kunt herkennen, krijgt u een beetje inzicht in hun mechanisme en komt u te weten wat u als ouder of als school kunt doen.

Inschrijven?
Deelname kost 40 euro. Inschrijven doet u via www.exentra.be/exentra-tour-lezing-hasselt-18216