Vier pi-dag aan de UHasselt: pi-lezing en bezoek expo Imaginary

14 mrt 2016 19.00 uur - 21.00 uur

Viering π-dag aan de Universiteit Hasselt

14 maart staat wereldwijd in het teken van π. Deze wiskundige constante van bij benadering 3,14 werd oorspronkelijk gebruikt om de omtrek van een cirkel te berekenen, maar is ook voor heel wat andere domeinen van belang.

Dit jaar is deze datum extra bijzonder. De – weliswaar – Amerikaanse schrijfwijze ervan (3/14/16), is namelijk de beste vijfcijferige benadering van π. De Universiteit Hasselt presenteert die dag een feestelijk programma om het getal te vieren.

In een π–lezing vertelt doctoraatsstudent, Dennis Presotto, meer over de geschiedenis van het getal en de hedendaagse kennis ervan. Bovendien kom je meer te weten over het belang van π.

Aansluitend kan je wiskundetentoonstelling Imaginary bezoeken. Vergeet het reken-technische aspect van wiskunde, en laat je verbazen door de schitterende beelden, unieke 3D-objecten en interactieve visualisaties die de kracht en schoonheid van wiskunde illustreren.

19 uur: π -lezing
20 uur: receptie in het thema van π
20 uur - 22 uur: nocturne tentoonstelling Imaginary

Universiteit Hasselt - Campus Diepenbeek - Gebouw D - agora

Inschrijven verplicht
Deelname is gratis maar verplicht. Op www.uhasselt.be/PiNocturne schrijf je je in voor de lezing en kan je kiezen voor een vrij of geleid bezoek aan de tentoonstelling.

Geef je je geboortedatum in bij de registratie, dan neem je automatisch deel aan de π-wedstrijd en maak je kans op een leuke prijs.