Studiedag De onderlinge wisselwerking van Familie- en Personenrecht en het Onderwijsrecht

14 sep 2017 09.30 uur - 17.00 uur

Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Charlotte DECLERCK

32-11-268796

charlotte.declerck@uhasselt.be

Het Interuniversitair Centrum voor Onderwijsrecht (ICOR) organiseert in samenwerking met het Tijdschrift voor Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid (TORB), de Faculteit Rechten van de Universiteit Hasselt en het Kinderrechtencommissariaat een studiedag omtrent ‘De wisselwerking tussen Personen- en Familierecht en Onderwijsrecht’.
De studiedag gaat door op donderdag 14 september 2017 in de Faculteit Rechten van de Universiteit Hasselt.

Volgende vragen komen onder andere aan bod:
- Welke rollen hebben onderwijsinstellingen en CLB in verband met conflicten tussen ouders?
- Welke rol hebben ouders in de school?
- Wie beslist over de school(net)keuze en richting?
- Wie betaalt de schoolrekening?
- Welke positie hebben zorgouders, zoals bijvoorbeeld stiefouders, in onderwijsaangelegenheden?
- Wat met studeren in het buitenland en de gevolgen van mobiliteit op het vlak van personenrecht?
- Welke rol heeft de school in complexe familiekwesties?
- Hoe omgaan met vluchtelingkinderen en de problematiek van de staatloze kinderen?

De studiedag beoogt een intrinsieke bijdrage van de academici Familie- en Personenrecht, onderwijsjuristen, advocaten en magistraten en word afgesloten met een toespraak door Koen Geens, Minister van Justitie.

Praktische info

Datum & tijdstip

Donderdag 14 september van 9.30 uur tot 17.00 uur

Universiteit Hasselt
Aula Louis Roppe
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

Betaalparking onder het Kolonel Dusartplein

Inschrijvingsgeld

De prijs bedraagt € 60 excl. btw en omvat deelname aan de studienamiddag, speciaal nummer van het Tijdschrift voor Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid, lunch, koffiepauzes en afsluitende receptie.

Permanente vorming

De erkenning door de Orde van Vlaamse Balies wordt aangevraagd.
Tussenkomst van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding wordt aangevraagd.
Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Inschrijven

Inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Door u in te schrijven, gaat u akkoord met de specifieke voorwaarden van UHasselt SEE.