Lustrumlezing Dr. Paul Stoffels: "Rol van innovatie in de gezondheidszorg van de toekomst"

17 sep 2013 - 20.00 uur

Universiteit Hasselt, campus Hasselt

Lokaal Louis Verhaegenzaal

Inschrijven

Dr. Paul Stoffels is wereldwijd verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, business development en strategieontwikkeling binnen Janssen Pharmaceutica. In het verleden ontwikkelde hij o.a. nieuwe behandelingen voor HIV/AIDS. Recent werd hij als enige Belg tot de 25 meest invloedrijke personen in de internationale biofarma erkend.

Schrijf je in voor de lezing via www.uhasselt.be/lustrumlezing_stoffels.

Over Dr. Paul Stoffels:

Dr. Paul Stoffels (8 maart 1962, Turnhout, België) is werkzaam bij Johnson & Johnson (J&J), het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica en de hiv-medicijnenontwikkelaar Tibotec-Virco. Hij volgde een opleiding geneeskunde aan de UHasselt en de UAntwerpen en studeerde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Tijdens zijn studies werkte Stoffels als geneesheer in opleiding in verschillende hospitalen in RDC (voorheen Zaïre).

Onderzoek naar een behandeling voor hiv - aids is de rode draad door de carrière van Paul Stoffels. Na zijn studies trok Stoffels voor Janssen naar Afrika en werkte 3 jaar in Kinshasa en Kigali in het kader van hiv-onderzoek . In 1991 keerde hij terug naar België en werd hij verantwoordelijk voor klinische ontwikkeling van geneesmiddelen voor infectieziekten waaronder nieuwe geneesmiddelen voor hiv en schimmelinfecties bij Janssen Pharmaceutica in Beerse.

In 1997 verliet hij Janssen Pharmaceutical om samen met Rudi Pauwels te focussen op de ontwikkeling van nieuwe diagnostica en geneesmiddelen voor hiv. Stoffels, werd Voorzitter van Tibotec en CEO van Virco. In 2002 werd Tibotec -Virco overgenomen door J&J. Stoffels bleef aan het hoofd van Tibotec -Virco en bracht 3 nieuwe geneesmiddelen voor hiv op de markt met een bijzonder grote impact op de hiv- behandeling wereldwijd.

In 2009 werd Stoffels hoofd van R&D in Janssen en in 2011 werd hij aangesteld als Voorzitter van Janssen, de pharmaceutische groep van J&J. In 2012 kreeg hij de bijkomende verantwoordelijkheid van Chief Scientific Officer voor J&J, een functie die cross sector samenwerking en vernieuwing moet implementeren en bevorderen.

Inschrijven