Dies Natalis: Q&A Martha Nussbaum

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Op 24 mei ontvangt Martha C. Nussbaum een eredoctoraat van de UHasselt. Op 23 mei praat ze over haar leven en werk, een unieke kans om ook uw vragen te stellen aan een van 's werelds meest vooraanstaande (rechts)filosofen!

Martha C. Nussbaum is hoogleraar rechtsfilosofie en ethiek aan de University of Chicago en een grote stem in het debat over rechtvaardigheid, gelijkheid, ethiek, emotie, dierenrechten en feminisme. De Amerikaanse filosofe verdiende haar sporen met de capabilities approach – een theorie die erop neerkomt dat niet het BNP het sluitstuk moet vormen bij het voeren van beleid, maar de mogelijkheden van inwoners.

Martha Nussbaum is géén denker die zichzelf opsluit in stoffige werkkamers, maar iemand die de wereld – letterlijk – tegemoet treedt en haar licht laat schijnen over de meest actuele onderwerpen. Helder en scherp. Maar ook: meeslepend.

De Q&A (die in het Engels zal verlopen) is een unieke kans om Martha Nussbaum live aan het werk te zien/horen.

Inschrijven?
Toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht en doet u hier

www.uhasselt.be/diesnatalis