CMK - Centrum voor milieukunde UHasselt

CMK  - Centrum voor milieukunde UHasselt

CMK-onderzoekers vallen in de prijzen    21 okt 2013

CMK-onderzoekers vallen in de prijzen
21 okt 2013

Op het de 10e editie van de International Phytotechnologies Conference (1 tot 4 oktober), dat dit jaar plaatsvond in Syracuse (New York), vielen twee CMK-medewerkers in de prijzen.

Bij fytotechnologie - of plantgebaseerde technologie komt de rol van planten in onder meer de sanering van bodems en (grond)water, het afdekken van stortplaatsen, het reduceren van fijn stof (groendaken), de productie van biobrandstoffen en zelfs in het tackelen van de voedselschaarste aan bod.

Jolien Janssen won de 'Student poster presentation award' met als titel: "Phytoremediation of metal-contaminated soil with willow: using plant-associated bacteria to improve biomass production and metal uptake".

Sofie Thijs op haar beurt won de 'Student platform presentation award' met als titel "Grasses and bacteria joining forces: bioaugmented rhizoremediation with common bent for clean-up of 2,4,6-trinitrotoluene".