menu

HR Leadership


HR Leadership

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

GETUIGENISSEN


Deelnemers aan het woord

 

Learning community
“Kennis over HR, een breder referentiekader en ervaringen van anderen: daar was ik naar op zoek toen ik me inschreef voor de SEE-opleiding HR Leadership”, vertelt Sander de Grood, HR Business Partner bij SABIC. “Maar ik kreeg véél meer dan wat ik op voorhand had kunnen verwachten. Ik leerde niet alleen theorieën en modellen kennen, maar leerde ze ook meteen toepassen in een veilige learning community. En dat was zo’n positieve ervaring dat ik die HR-experimenten ook heel enthousiast verderzet op de werkvloer.”

Je eigen menu samenstellen
“Vanuit mijn opleiding en werkervaring had ik niet echt een HR-achtergrond. Daarom wou ik mijn referentiekader graag verbreden en mijn basis verstevigen”, getuigt de Grood. “Op dat terrein heeft de opleiding ruimschoots aan mijn verwachtingen voldaan. Ik kreeg diverse nieuwe theorieën en modellen aangereikt en kon er zelf de dingen uitpikken waarmee ik aan de slag wou gaan. In de opleiding leg je zelf je eigen accenten en creëer je als het ware je eigen menu. En dat menu stel je - samen met je mededeelnemers – op, afhankelijk van de concrete noden en interesses van de groep.”

Kritische zelfreflectie
“Je bepaalt niet alleen samen welke onderwerpen er besproken worden. Je maakt ook zelf deel uit van de materie”, vertelt Sander. “Wanneer je een nieuw model krijgt aangereikt, ga je dat meteen toepassen op een heel concrete situatie op het werk of in je privéleven, en krijg je tegelijkertijd een kritische spiegel voorgehouden: welke rol heb ik hier zelf in gehad? Is dat ook de rol die ik zou willen hebben? Of de rol die ik vanuit mijn functie als HR-professional zou moeten hebben? Doordat je zelf - als werknemer en als persoon - in de theorie geplaatst wordt, krijgen die nieuwe inzichten een heel andere dimensie. Dat mag dan af en toe wel confronterend zijn, maar je steekt er wel ontzettend veel van op!”

Zaadjes geplant
“Wat de opleiding mij het meest heeft bijgebracht? Die vraag is mij vaker gesteld en het opvallende is, dat ik elke keer een ander antwoord geef. Dat zegt iets over de breedte van de opleiding. Wellicht kan ik deze vraag als ik over 10 jaar terug kijk beter beantwoorden dan nu. Sommige dingen pas ik nu al toe, andere elementen zal ik misschien nooit echt gebruiken en weer andere aspecten zullen wellicht stapsgewijs komen opborrelen. Maar de zaadjes zijn geplant en ik ben ervan overtuigd dat ik op heel veel verschillende momenten in mijn carrière naar deze opleiding zal teruggrijpen”, aldus Sander. “In ieder geval heeft de opleiding niet alleen mijn kijk op HR verrijkt. Ze heeft ook veel impact gehad op mij als persoon. De grootste verandering in dit programma? Die maak je zelf door!”

Sander de Grood, HR business partner bij SABIC

Verandering zit in mezelf
“Toen ik in 2005 aan HR Leadership begon was ik mijn energie even kwijt en ik was op zoek naar oorzaken. Tijdens de opleiding vond ik niet alleen mijn energie terug, maar ik kreeg ook antwoorden. Nadien heb ik nog ontzettend veel met die inzichten gedaan”, vertelt Fred van de Laar, HR Business Partner bij DSM. “Door HR Leadership ben ik niet alleen in mijn job de dingen anders gaan aanpakken. De verandering zit echt in mezelf. Ook op persoonlijk vlak ben ik écht anders gaan kijken naar mezelf en de wereld rondom mij.”

Spiegel voor jezelf
Het was het enthousiasme van collega’s die de opleiding al gevolgd hadden, die Fred van de Laar in 2005 over de streep trokken. “Een HR-opleiding die vertrekt vanuit je eigen persoonlijkheid – Waar sta ik? Wat wil ik? En wat werkt voor mij? – en waarin je samen met anderen op een andere manier naar jouw functioneren gaat kijken: dat sprak me ontzettend aan”, getuigt van de Laar. “Het was een bijzonder intensief proces, waar je volledig in duikt en continu een spiegel krijgt voorgehouden. Confronterend, maar bijzonder effectief. En dat begint al tijdens de ervaringsweek.”

Leren van elkaar
“Onze groep was de perfecte mix van mensen uit de profit en de non-profitsector, vrouwen en mannen, Nederlanders en Belgen. En die heterogene samenstelling was de sleutel tot succes”, vertelt Fred van de Laar enthousiast. “Ik heb ontzettend veel geleerd van de groep. We hielden elkaar scherp en daagden elkaar uit om nieuwe dingen uit te proberen. Je kreeg ook nooit gewoon theorieën of modellen aangereikt, maar ging er – in groep – intensief mee aan de slag. En bij elke stap die je zette, stelde je de vragen: Wat werkt voor mij? Wat niet? Welke aspecten kunnen in mijn eigen beroepspraktijk iets betekenen? Daardoor ga je veel dieper in leerproces en haal je er ook een stuk meer uit. Dat er vele werkelijkheden zijn dat wist ik natuurlijk al lang en dat ieder zijn eigen werkelijkheid heeft ook, maar die verschillende werkelijkheden met elkaar verbinden dat is wat ik er echt heb geleerd. De opleiding kostte mij geen energie. Het leverde alleen maar op. Als er weer een sessie opzat, dan was ik op de terugweg naar huis alweer aan het aftellen naar de volgende afspraak.”

Effectiever en persoonlijker leiding geven
“Ben je in job voortdurend bezig met mensen? Weet je wat je wil? Of zijn er op dit moment nog dingen waar je mee zit? En wil je – vanuit je eigen sterktes -  in je vakgebied een stap voorwaarts zetten, met name in effectiviteit? Dan is HR Leadership echt .

Fred van de Laar, HR Business Partner bij DSM

Toegevoegde waarde creëren vanuit je sterktes
Het is intussen al 12 jaar geleden dat Martien Vanderhoydonc de SEE-opleiding HR Leadership volgde. “En toch komen de inzichten die ik daar opdeed vandaag nog steeds van pas”, vertelt de HR-manager bij Nike. “Dat komt omdat er steeds begonnen wordt bij jezelf als individu. Wat zijn je sterke punten als persoon? Waar krijg je energie van? En waar loop je soms tegenaan? Pas als je jezelf beter leert kennen, kan je ook op een authentieke – en efficiëntere - manier anderen aansturen.”

Persoonlijke en professionele verrijking
“De opleiding heeft me echt geraakt als persoon”, beklemtoont Martien. “Ze confronteert je met hoe je bent als mens - met je sterke en je zwakke punten – en doet je beseffen dat jouw persoonlijkheid een immense impact heeft op je job als hr-manager. Je leert bewuster stilstaan bij jouw eigen manier van aanpakken, van reageren op problemen, van omgaan met anderen. Niet om van daaruit het roer compleet om te gooien, maar om vanuit je eigen sterktes zoveel mogelijk waarde toe te voegen in je job. En daar plukt niet alleen de organisatie waarvoor je werkt de vruchten van. Het betekent ook grote verrijking op persoonlijk vlak.”

Beter en anders
“Door de opleiding ben ik mijn job beter én anders gaan doen. Beter omdat de opleiding mij een heleboel nieuwe, academische inzichten en modellen heeft bijgebracht. Ze heeft mijn referentiekader een stuk verruimd en verdiept, en daardoor kan ik veel efficiënter inspelen op de problemen waar ik dagelijks mee geconfronteerd word. Anders omdat ik een stuk bewuster omga met mijn eigen manier van aanpakken en ik met een heel andere blik naar medewerkers en teams ben gaan kijken”, stelt Martien Vanderhoydonc.

Intensief proces
“De opleiding HR Leadership is een bijzonder intensief proces waar je echt voor 200% voor moet gaan. Je gaat niet gewoon passief in een klaslokaal zitten om een aantal nieuwe HR-tools aangereikt te krijgen, maar krijgt een spiegel voorgehouden als persoon. En met de inzichten die je daardoor opdoet, moet je zelf aan de slag. Het is een ongelooflijke leerervaring voor jezelf als persoon én als HR-professional, waar je jaren kan op teren. Een aanrader!”

Martien Vanderhoydonc, HR-manager bij Nike

Van HR-manager tot HR-leader!
“Het HR Leadership-programma is uniek omdat het voorbij het functionele gaat en vertrekt vanuit je eigen persoonlijkheid”, stelt Anouk Steyaert, HR-manager bij JBC en HR-Leadership-alumna. “Geen gouden tips voor succesvol HR-leiderschap, geen handleiding voor efficiënt vergaderen, maar een stevig onderbouwd programma dat ervaren HR-managers helpt om – vanuit hun eigen persoonlijkheid en concrete werkervaring - het beste uit zichzelf en hun organisatie te halen. Je leert niet hoe een functioneringsgesprek is opgebouwd, maar wel hoe je jezelf als instrument kan inzetten om zo’n gesprek te laten slagen. Je krijgt continu een spiegel voorgehouden en dat is af en toe best confronterend, maar broodnodig om de dingen anders te benaderen. Door die nadrukkelijke koppeling van professionele én persoonlijke ontwikkeling gaat de opleiding véél verder dan andere soortgelijke opleidingen op de markt.”

Opleiding op maat
HR Leadership focust op de ontwikkeling van menselijk potentieel in grote en middelgrote organisaties uit zowel de profit- als de non-profitsector. Om een sterk ervarings- en praktijkgerichte aanpak te kunnen garanderen, wordt het aantal deelnemers heel bewust beperkt. “In een intakegesprek worden alle kandidaten zorgvuldig gescreend en dat is een immens voordeel”, vertelt Anouk Steyaert. “Daardoor sluit het programma naadloos aan bij de concrete uitdagingen waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Op die manier heb ik op korte tijd heel wat vooruitgang op de werkvloer kunnen boeken. Het zorgt er bovendien van dat je ook ontzettend veel kan leren van de andere groepsleden. Stuk voor stuk ervaren HR-professionals uit heel verschillende sectoren, die vanuit hun eigen persoonlijkheid en achtergrond anders naar HR-processen keken, maar die toch in een dagelijkse arbeidspraktijk met dezelfde uitdagingen geconfronteerd werden. Hoe pakken zij de dingen aan? Waar lopen zij tegenaan? Hun verhalen waren herkenbaar, hun ervaring en andere kijk inspireerden.”

Anouk Steyaert, HR-manager bij JBC

“Het HR Leadership programma is voor mij een verrijking geweest op persoonlijk vlak. Het leren van mekaar door ervaringen uit te wisselen en het geleerde meteen in de praktijk om te zetten, verrijkt je in eerste instantie als mens en maakt je sterker in je eigen HR-rol.”

Jef Adriaens, coördinator working experience BLM GENK

“Het HR Leadership programma heeft me sterk geholpen om meer verbinding te maken met de mens àchter de functionaris. Op die manier kan ik effectief werken aan processen van verbetering en verandering. Ik heb door het programma te volgen als adviseur en trainer een doorleefde en daadkrachtiger aanpak gekregen.”

Jeroen De Smet, trainer/consultant Brouwers & de Smet

“Wil je echt bij jezelf naar binnen kijken? Wil je echt veranderen? Wil je je focus voor de komende jaren scherp stellen? Stop dan met allerlei voornemens en bespiegelingen, maar volg de unieke opleiding HR Leadership aan Universiteit Hasselt. Dan investeer je pas in jezelf. Hoewel je tijdens de opleiding je eigen regie bepaalt, is de garantie dat het je leven verrijkt!”

Rien Quist, Quist Consulting

“De opleiding HR Leadership heeft me doen kantelen in mijn manier van leidinggeven. Dankzij de opleiding heb ik het belang leren inzien van ‘soft skills’. Ik voel me sedertdien ook veel steviger staan in het aanpakken van belangrijke veranderingsprocessen. Ik heb ook geleerd hoe belangrijk ‘kwetsbaar’ leiderschap is.”

Jan Steel, PC Caritas

By far the best learning experience I have experienced! Impressive combination of learning and assimilation, upfrontness and tongue-in-cheek. High ambitions made come true by all participants. Briljant staff supporting the program. If you have the opportunity and the will, go!

Erik Pieterse, VP HR bij GlobalCollect

 

 

Werkgever aan het woord


"De HR Leadership opleiding aan UHasselt is werkelijk uniek. Ik heb dit nog niet vaak gezien. Het komt neer op het toepassen van het geleerde door Bart (deelnemer Hr Leadership) zelf, binnen de eigen groep en binnen ons bedrijf Nyrstar. Bart benut zijn potentieel nu veel meer als “instrument of change”; zijn impact is gegroeid. De opleiding is binnen Nyrstar een prima hefboom tot gewenste cultuurverandering. Het staat in schril contrast met de vele andere opleidingen waarin misschien wel de deelnemer persoonlijk leert maar waarbij de positieve impact op het bedrijf minder is.”

Aad Peters, manager human resources Nyrstar, werkgever van een deelnemer HR Leadership

 

Leerbegeleider aan het woord

 

 

Groeien als mens om beter te worden in je job
Het was toen hij zelf de opleiding HR Leadership volgde, dat hij zijn liefde voor mens-, team- en organisatieontwikkeling vond. 17 jaar later staat Johan Poisquet als academisch verantwoordelijke en leerbegeleider aan de andere kant van het programma en begeleidt hij de deelnemers in hun leerproces. “Een life changing ervaring: dat klinkt misschien wat hol en Amerikaans, maar toch heeft de opleiding op veel deelnemers precies dat effect”, aldus Johan. “Een groep HR-professionals die elkaar van haar noch pluim kent, groeit uit tot een hechte leergemeenschap van mensen die elkaar optillen in hun ontwikkeling. Op professioneel én persoonlijk vlak.”

Professionele en persoonlijke groei
Je kan als HR-professional maar beter worden in je vak als je ook als mens groeit. Dat is het uitgangspunt van de SEE-opleiding HR Leadership. “We willen niet alleen vakkennis en vaardigheden aanreiken, maar ook de zelfontwikkeling van de deelnemers bevorderen”, legt Poisquet uit. “Wie ben ik? Wat wil ik? Wie wil ik zijn als HR-professional? Wat zijn mijn sterktes en hoe kan ik die in mijn job zo goed mogelijk inzetten? En hoe gedraag ik mij in relatie tot anderen? Pas als we met theoretische, methodische of handelingskennis kunnen aansluiten op deze basisvragen, kan je die kennis integreren in wie jij bent en kan je niet alleen jezelf ten volle ontplooien, maar ook anderen – personen, teams en organisaties – in hun zelfrealisatie ondersteunen.”

Stimulerende learning community
“Om dat groeiproces mogelijk te maken, heb je een veilige en stimulerende learning community nodig. Niemand groeit in zijn eentje. Je leert jezelf maar beter kennen in een omgeving waarin je voelt dat anderen het beste met je voor hebben en ze jou precies daarom, een eerlijke spiegel mogen en durven voorhouden. Het rendement van het leren in ons programma is recht evenredig met de kwaliteit van de onderlinge relaties binnen de groep.  Daarom investeren we ook fors in die “lerende organisatie” die steunt op wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars integriteit, gedeelde verantwoordelijkheid, directe en eerlijke communicatie, waarin er ruimte is voor experiment en het nemen van risico’s. Als de deelnemers in die relatief veilige setting kleine succeservaringen boeken, groeit het vertrouwen en zullen ze die nieuwe verworven inzichten en manieren van handelen ook sneller in hun eigen werkcontext toepassen.”

Leren als een way of life
“Doordat we het leren-in-groep enten op de persoonlijke ervaringen en de zelfontwikkeling van de deelnemers, strekken de leereffecten zich over een heel lange periode uit”, zegt Johan. “Modellen verouderen, theorieën veranderen, maar als de deelnemers geleerd hebben om kritischer – maar ook met meer mildheid - naar zichzelf, naar anderen en hun organisatie te kijken, dan hebben we een verandering teweeg gebracht die ze hun hele leven – in elke situatie en functie – met zich meedragen. De zelfbewust-kritische reflex, de attitude om situaties positief en vanuit hun eigen persoonlijkheid te benaderen: die raken ze zelden nog kwijt.”

Johan Poisquet, academisch verantwoordelijk en leerbegeleider van HR Leadership