menu

UHasselt@school


Leerlingenpractica en workshops

UHasselt@school

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEERLINGENWORKSHOPS INFORMATICA

Lego Mindstorms: Inside the mind of a robot                        

 

Rondrijdende auto's zonder chauffeur, chirurgische ingrepen op afstand, verkenners op Mars, stofzuigende hulpjes in de woonkamer… De technologie staat duidelijk niet stil!

Tijdens deze workshop maken de leerlingen kennis met de wereld van robots. Heel wat interessante vragen komen aan bod: Wat is een robot eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat een robot doet wat jij wil? Wat is het verschil tussen een robot en een mens? Hoe communiceert een robot? Kan een robot denken…?

De deelnemers krijgen een snelcursus programmeren en gaan in team aan de slag met een robot. Ze moeten ervoor zorgen dat hun robot een aantal uitdagingen vindingrijk weet op te lossen.

Voor de durvers sluiten we de workshop af met een toffe wedstrijd: wie programmeert de beste oplossing voor de grote uitdaging? Moge de beste robot… euh... moge het beste team winnen!

Maximum 22 leerlingen

 

Programmeer je eigen virtuele wereld met Scratch

Tijdens deze workshop maken de leerlingen kennis met de beginselen van programmeren aan de hand van de visuele programmeeromgeving Scratch. Met Scratch kan je in géén tijd een origineel programma in elkaar steken of een interactief 2D-spel maken. De leerlingen kunnen zich hierdoor vooral concentreren op het algoritmisch denken en worden niet gehinderd door een ingewikkelde programmeertaal. 

Zodra ze de basis onder de knie hebben worden enkele uitdagende opdrachten voorzien. Welk team ontwerpt en programmeert hiervoor de inventiefste oplossing?

 

Maximum 22 leerlingen

 

  • Voor wie: leerlingen derde graad SO met affiniteit voor wiskunde of ICT
  • Data: op aanvraag, halve dag (3 uur met pauze)
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek
  • Contactpersonen: prof. dr. Fabian Di Fiore, fabian.difiore@uhasselt.be


Gelieve bij de opmerkingen te vermelden als u een leerlingenpracticum aanvraagt in combinatie met een practicum van een andere discipline op dezelfde dag.