Lerend Netwerk Onderzoek & Innovatie

3590 Diepenbeek

Lokaal B103

Inschrijven

Het begrip ‘staatssteun’ vormt een steeds belangrijker onderdeel bij het voorbereiden van projectaanvragen. Staatssteun doet zich voor wanneer staatsmiddelen gebruikt worden om steun toe te kennen aan een ‘onderneming’. Er moet daarbij vermeden worden dat deze toegekende steun concurrentieverstorend werkt, waarbij de ene ‘onderneming’ bevoordeelt wordt ten opzichte van andere.
De Europese onderzoeksmiddelen beheerd door de lidstaten, worden als ‘staatsmiddelen’ beschouwd. Het is om die reden dat voornamelijk de programma’s binnen het Cohesiebeleid (EFRO, Interreg, ESF) aan staatssteunregels onderworpen zijn. Het naleven van de staatssteunregels is één van de belangrijkste aandachtspunten binnen de EFRO- en Interreg programma’s geworden.

Tijdens deze interne infosessie wil de dienst Onderzoekscoördinatie onderzoekers vertrouwd maken met de staatssteunregels in kader van de EFRO- en Interregprogramma’s. De infosessies focust op de algemene principes van staatssteun en via enkele cases wordt aangetoond welke activiteiten staatssteungevoelig zijn. De dienst Onderzoekscoördinatie geeft tot slot graag enkele aandachtpunten mee om je onderzoeksproject conform de staatsteunregels op te stellen.

Voor wie?
Onderzoekers met interesse in Interreg/EFRO en promotoren van lopende Interreg/EFRO projecten
Ondersteunend personeel (IOF-mandaathouders, stafmedewerkers onderzoek en de financiële dienst,…)
Wanneer?
De infosessie gaat door op vrijdag 2 juni 2017 (12u00-13u00).

Locatie?
Lokaal B130, Universiteit Hasselt, Agoralaan, gebouw D, Campus Diepenbeek.

Registratie?
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.

Meer informatie?
Dienst Onderzoekscoördinatie (research@uhasselt.be)