Rechten

TOELATINGSVOORWAARDEN

Meer informatie over onderstaande programma’s en toelatingsvoorwaarden.

Academisch bachelordiploma in de rechten

Studenten met een academische bachelor in de rechten behaald in Vlaanderen hebben rechtstreeks toegang tot de master.

Doel

Doel van een schakelprogramma is de professionele bachelor op het instapniveau van de masteropleiding te brengen.

Credits

Wanneer je slaagt voor een opleidingsonderdeel van het schakelprogramma ontvang je een credit. Om toegelaten te worden tot de masteropleiding dien je de doelstellingen van het programma in voldoende mate bereikt te hebben. Je krijgt echter geen diploma of getuigschrift.

Vereiste begincompetenties en toelatingsvoorwaarden

Het schakelprogramma voor de masteropleiding rechten staat open voor professionele bachelors in bedrijfsmanagement met optie of afstudeerrichting rechtspraktijk. Deze studenten kunnen, mits goedkeuring van de examencommissie, ook toegelaten worden tot de verkorte bachelor.

Vereiste begincompetenties en toelatingsvoorwaarden >>

Omvang

Het schakelprogramma voor de master in de rechten omvat 89 studiepunten (of minstens anderhalf jaar voltijdse studie). In de praktijk hebben studenten ongeveer 2 jaar nodig om het schakelprogramma af te ronden. De studenten volgen samen met de andere studenten les zowel in het 1ste, 2de als 3de bachelorjaar.

Programma >>

Vragen?

Marijke Huber: 011 26 87 10

Je kan enkel aan het verkorte bachelorprogramma beginnen als je houder bent van één van onderstaande diploma’s.
Het verkorte programma omvat 122 studiepunten.

• Academische bachelor

• Academische master

• Academische kandidatuur

*  Je kiest tussen de opleidingsonderdelen “International Law” en “Foundations of the European Union”