StudentStartUP

Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

UNIZO lanceert de verkiezing “Student-Ondernemer van het jaar”

UNIZO lanceert de verkiezing “Student-Ondernemer van het jaar”    22 mrt 2016

UNIZO lanceert de verkiezing “Student-Ondernemer van het jaar”
22 mrt 2016

Als student-ondernemer is er heel wat doorzettingsvermogen en discipline nodig om studies met ondernemerschap te combineren. Om student-ondernemers in de kijker te zetten en hun sociaal-economische belang te benadrukken, organiseert UNIZO en haar Stichting Onderwijs en Ondernemen de verkiezing ‘Student-ondernemer van het Jaar’.

Studenten tussen 18 en 26 kunnen zich tot en met 24 april kandidaat stellen via de website. Ingeschreven zijn in een erkende onderwijsinstelling en beschikken over een ondernemingsnummer zijn de enige deelnamevoorwaarden. Op 24 mei weten wie de winnaar is en wie naar huis mag met een meer dan aantrekkelijk prijzenpakket.

Steeds meer studenten starten tijdens hun studies een eigen zaak op. Uit een recente rondvraag van UNIZO blijkt dat maar liefst 4 op 10 jongeren van 16 tot 18 jaar denkt aan een eigen zaak. Vandaag zijn er al meer dan 5000 jongeren die naast hun studies, een eigen onderneming hebben.

UNIZO grijpt deze verkiezing ook aan om de sociaal-juridische obstakels aan te kaarten waarop student-ondernemers stoten. De ondernemersorganisatie dringt aan op een versoepeling van het statuut en werkte zelf hiertoe voorstellen uit.