Bloed geven redt levens!    9 nov 2011

9 nov 2011

Wanneer? Vrijdag 18 november, tussen 11u en 16u.

Waar? UHasselt (campus Diepenbeek), op de Agora

Hoe?  - Schrijf je vooraf in op www.bloedserieus.be/steden/diepenbeek
          - Kom op 18 november naar onze stand op de Agora en breng je identiteitskaart mee.

Waarom?  Omdat bloed geven levens redt. Elke dag hebben mensen bloed nodig: na een verkeersongeval, operatie, bevalling… Elke druppel telt, jouw gift maakt het verschil!

“Voor een prikje naar de film!”
Stem na je bloedgift op je favoriete film en kom maandag 21 november om 19u45 gratis naar de gekozen film in H2. Tip: Overtuig je vrienden. Samen bloed geven en samen naar de film is des te gezelliger.

Nog niet helemaal overtuigd?
Het kost je maar weinig tijd en voor het prikje moet je het al zeker niet laten. Achteraf krijg je een goodiebag en geniet je gezellig van een gratis drankje. Bovendien wordt je bloed gratis en voor niets gecontroleerd.

Vragen? Meer info vind je op www.bloedserieus.be.
Niet zeker of je bloed mag geven? Surf dan even naar www.bloedserieus.be/faq.

Meer over Bloedserieus:
Bloedserieus, een overkoepelende organisatie voor bloedinzamelacties in studentensteden, wil de bloedinzamelacties in Diepenbeek tot een vaste waarde maken. En dit in samenwerking met Miezerik, de studentenvereniging van Geneeskunde. In maart 2010 vond de eerste bloedcollecte in samenwerking met Bloedserieus plaats. In april 2011 trad Miezerik officieel toe tot de vzw Bloedserieus. De eerste edities waren een succes. Hierop willen we verder bouwen naar de toekomst toe.

Jongeren zijn zwaar ondervertegenwoordigd onder de bloedgevers, hoewel zij net zeer geschikte donoren zijn. Het hoofddoel van Bloedserieus is niet enkel om een paar keer per jaar een grote slag te slaan. We willen de studenten over de drempel heen helpen om zo de trouwe groep van donoren uit te breiden. We roepen enerzijds de studenten op om bloed te komen geven. Maar tegelijk willen we ook een zeer warme oproep doen naar het UHasselt-personeel. Omdat elke druppel telt!