Chinese ambassadeur bezoekt UHasselt    10 okt 2011

10 okt 2011

China is booming. Het negeren van de Chinese markt is onmogelijk. Zowel voor de Europese Unie als voor ons land is China een cruciale economische partner. Het bezoek van de ambassadeur kadert in de economische samenwerking tussen Limburg en China en werd georganiseerd door de China Desk van de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij Limburg.

Bij zijn bezoek aan de UHasselt, kreeg de ambassadeur meer informatie over de universiteit in het algemeen, over de onderzoekscentra  Biomed, IMOB (Mobiliteit en Verkeersveiligheid), CMK (CleanTech) en over de dienst TechTransfer, die kennis- en technologieoverdracht naar de bedrijfswereld stimuleert. Daarnaast  bracht de ambassadeur een bezoek aan het Wetenschapspark. UHasselt maakte indruk op Liao Liqiang. die meteen heel wat samenwerkingsmogelijkheden met China zag.

Het is niet de eerste keer dat de UHasselt investeert in de samenwerkingsmogelijkheden met China. Ook in het verleden werkte de universiteit al succesvol samen met het Euro-China Centre for Business Cooperation in Brussel. En steeds meer managers van belangrijke Chinese bedrijven volgen een bijkomende opleiding aan de UHasselt.