De universiteitsbibliotheek: van boekenmagazijn tot geïntegreerd leer- en werkcentrum    7 dec 2011

7 dec 2011

Vroeger was de universiteit vooral een plaats waar studenten een pittige dosis kennis vergaarden. En de universiteitsbibliotheek? Dat was een heel uitgebreide opslagplaats voor boeken. Maar de maatschappij is veranderd. Studeren is veranderd. En dus verandert ook de universiteitsbibliotheek van de UHasselt mee, ook dankzij de inpsanningen van StuRa de laatste twee jaar. Van boekenmagazijn tot geïntegreerd leer- en werkcentrum.

11 werkcellen en 3 vergaderlokalen in de bieb
In team samenwerken, researchvaardigheden ontwikkelen, zelfstandig werken,. Allemaal nieuwe competenties die de huidige generatie studenten moet verwerven. Om hen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, onderging de universiteitsbibliotheek van de UHasselt de voorbije maanden een ware transformatie. In de bibliotheek werden elf werkcellen en drie vergaderlokalen ingericht, waar studenten in een professionele omgeving in groep kunnen overleggen. WiFi-vriendelijke leer- en werkeilandjes met een uitgebreide boekencollectie en een zeer brede waaier aan elektronische tijdschriften binnen handbereik.

Haal de bibliotheek in huis!
"De nieuwe leer- en werkruimtes zorgen voor een grote verscheidenheid aan studie- en werkmogelijkheden in de bibliotheek", zegt Marc Goovaerts, directeur van de universiteitsbibliotheek van de UHasselt. "En met de nieuwe technologieën kan je ook thuis of op je kot de bibliotheek nog binnen halen. Via de bibliotheekwebsite kan je overal wetenschappelijke publicaties opzoeken en referenties nakijken."