Diepenbekenaren appreciëren studenten    19 okt 2011

19 okt 2011

Diepenbeek? Dat zijn studenten!
Studenten van professor Johan Ackaert bevraagden 430 Diepenbekenaren over de overlast die universiteitsstudenten in hun gemeente veroorzaken. De resultaten waren opmerkelijk: de inwoners storen zich niet aan de studenten.  9 op 10 inwoners vinden hen zelfs een verrijking voor hun gemeente. Slechts 2.1 procent vindt dat de campus en het studentenleven voor overlast zorgen.

Hondenpoep erger dan studentenoverlast
De Diepenbekenaar stoort zich zes keer meer aan hondenpoep op straat dan aan geluidsoverlast door jongeren. “We zijn blij dat we nu ook eens wetenschappelijk zien dat de Diepenbekenaren hun studenten appreciëren”, zegt Marie-Paule Jacobs, de beheerder van UHasselt. “Studenten nemen hun verantwoordelijkheid als dat nodig is. De geluidsmaatregelen en de inzet van stewards bij de studentenfuiven bewijzen dat.” Ook Niels Peetermans, voorzitter van StuRa, is tevreden. “We moeten overleggen met de buurt, kort op de bal spelen, maar het probleem zeker niet nodeloos opblazen.”