Doctoraatsstudent rechten krijgt beurs voor Harvard!    29 aug 2011

29 aug 2011

Toon Moonen werkt, onder begeleiding van promotor professor Petra Foubert (zelf Frank Boas-beursstudent in 1999) aan een proefschrift met als titel: De interpretatie van de Belgische Grondwet. Onderzoek naar de technieken om de Grondwet te interpreteren en de autoriteiten die deze interpretatie kunnen doen.

Deze nominatie plaatste Toon Moonen voor een dilemma. Voor de Frank Boas-beslissing kreeg Toon namelijk van de Belgian American Education Foundation (B.A.E.F.) te horen dat hij een B.A.E.F.-beurs zou ontvangen voor het volgen van een LL.M.-programma (master in law) in de States. Hij kreeg van de universiteit van Yale de toelating om daar het LL.M.-programma te volgen als een van de max. 30 studenten die er jaarlijks uit heel de wereld worden toegelaten. Na rijp beraad koos Toon voor de Frank Boas-scholarship. Zopas vertrok hij dan ook naar Harvard om daar het LL.M.-programma te volgen. Hij is de eerste UHasselt-doctoraatsstudent die deze eer te beurt valt.