Eerste TEDxUHasselt met glans geslaagd    8 nov 2011

8 nov 2011

Een honderdtal aanwezigen genoot van korte talks over innovatieve en interessante topics. Sprekers Tom Demeyer, Clo Willaerts, Yeri Tiete & Pieter Colpaert, Koen Delvaux, Jan Borchers en Ann-Pascale Bijnens deden de slogan van TED, “Ideas worth spreading”, alle eer aan.
De 360° live stream van het event, een technische primeur, was een schot in de roos. Meer dan 1000 bezoekers volgden TEDxUHasselt online. Ook in de PHL bekeken 110 studenten de live stream op een groot scherm.

Dat TEDxUHasselt goed gesmaakt werd, zien we ook op Twitter. Door de aanwezigen werd immers druk getwitterd met de hashtag #tedxuhasselt. Een greep uit de reacties:

“Congratz @RutgerBevers @bobvdv @nielspeetermans and team for a great first edition of #TEDxUHasselt ! I enjoyed it!” (@HAnsStockmans)

"@RutgerBevers @bobvdv @nielspeetermans great event yesterday. Curious about second edition. Maybe less tech oriented? #TEDxUHAsselt” (@ellmo)

“#tedxuhasselt @bnox passionate social media talk atm http://goo.gl/dVH9a” (@kurt_vermeersch)

Maar wat vonden de organisatoren zelf van de eerste TEDxUHasselt? “Het team is zeer tevreden met het resultaat, we willen iedereen die geholpen heeft bedanken. We kijken uit naar de tweede editie van TEDxUHasselt volgend jaar!” , aldus student Bob van der Vleuten.