Faculteitsgebouw Rechten in de kijker     7 okt 2011

7 okt 2011

Het Faculteitsgebouw Rechten staat in de kijker tijdens de architectuurwandeling van Hasselt. De herdefiniëring van de oude gevangenis en de nieuwbouw "Rectoraat" creëeren een nieuwe landmark binnen de stad.

Kom dus op zondag 9 oktober zeker een kijkje nemen! Tussen 10u en 18u kan je gratis deelnemen aan geleide bezoeken op het gelijkvloers, de eerste, tweede en -in beperkte mate- de derde verdieping van het faculteitsgebouw. (Adres: Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt - toegang Koekerellenpad via Elfde Liniestraat)

De Dag van de Architectuur wordt tweejaarlijks georganiseerd door het Vlaams Architecteninstituut. Het evenement is uitgegroeid tot een heus festival van hedendaagse architectuur in Vlaanderen. Architectuurliefhebbers kunnen op 9 oktober deelnemen aan o.a. bezoeken aan gebouwen, thematische  tours en rondleidingen in verschillende steden waaronder Hasselt, Genk, Gent, Leuven en Brugge.