Gunter Pauli spreekt in primeur over "blauwe" economie Limburg @ UHasselt    6 dec 2011

6 dec 2011

"De groene economie is duur en hangt af van subsidies. De blauwe economie is duurzaam en innovatief. En wat goed is voor mens en natuur, is goedkoop." Op woensdag 7 december 2011 komt Gunter Pauli naar de UHasselt. Hij stelt zijn nieuwe zakenmodel voor: de blauwe economie. Hij doet ook uit de doeken hoe die blauwe economie in Limburg toegepast kan worden. Gunter Pauli is oprichter van Ecover, stichter van het Zero Emissions Research Institute en voorzitter van de Club Van Rome.

Nieuwsgierig naar Gunter Pauli's blauwe economie? Naar welke duurzame projecten een kans hebben in Limburg? Woon zijn lezing bij in de UHasselt! De organisatie is in handen van UHasselt, Cleantechplatform.be en Innovatiecentrum Limburg.
Wanneer? 7 december 2011 om 17u
Waar? Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek , Agoralaan, zaal H1
Inschrijven? Bevestig je aanwezigheid met een mail naar sarah.elshout@uhasselt.be.

Gunter Pauli gelooft in een ommekeer van de huidige crisis. De voorwaarde: de uitzonderlijke mogelijkheden om de regels van het spel te veranderen moeten meer ondernemers inspireren. Samen met zijn collega's van "The Blue Economy" is hij van 3 tot 8 december in Limburg voor een doorlichting van het potentieel voor een verhoging van de productiviteit én de creatie van extra jobs. Concreet bekijken ze welke duurzame projecten een kans hebben in Limburg. Die mogelijkheden doet hij tijdens zijn speech uit de doeken. De doelstelling van de blue economy? Op 10 jaar tijd en met 100 innovaties 100 miljoen jobs verzorgen. Universiteit Hasselt zet voluit in op cleantech en innovatie en nodigt zowel studenten als bedrijven uit om in discussie te gaan met de internationale experten.