Hans Moons (IMO) wint felbegeerde Ulderico Segre Prize    12 okt 2011

12 okt 2011

De Ulderico Segre Prize is niet de eerste de beste. Het is een award, die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan excellente doctoraten die bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe methodologieën in het domein van “magnetische resonantie”. Hans Moons, post-doctoraal onderzoeker van de Universiteit Hasselt, heeft dit jaar de Ulderico Segre Prize behaald als eervolle erkenning voor zijn doctoraat ‘Electronic characterization of conjugated molecular systems: spin-labeled fullerene derivatives, perfluorinated phthalocyanines and poly(phenylene vinylene)-based electronic devices’.

Prof. Dr. Dirk Vanderzande, directeur van IMO-UHasselt is erg trots op de internationale erkenning van het doctoraat van Hans Moons: “Voor het onderzoeksinstituut IMO is het belangrijk dat de ontwikkeling van excellent onderzoek ook leidt tot internationale uitstraling en bijdraagt tot een internationaal netwerk. Deze bekroning maakt duidelijk dat ook jonge onderzoekers in staat zijn om hoogstaand onderzoek uit te voeren en dit op internationaal niveau.”

Hans Moons werkt als doctor-navorser aan de UHasselt, waar hij onder begeleiding van Prof. Dr. Jean Manca onderzoek doet binnen het Instituut voor Materiaalonderzoek (IMO-UHasselt). Zijn onderzoek bouwt voort op zijn doctoraat en focust op de ontwikkeling van een nieuwe generatie zonnecellen.