Jaarverslag UHasselt: Stevig pleidooi voor kenniseconomie    6 mei 2011

6 mei 2011

Universiteit Hasselt gaat resoluut verder op de weg van de multidisciplinariteit. Het samenwerken van verschillende onderzoeksdisciplines én de buitenwereld is niet alleen verrijkend, het is ook noodzakelijk om antwoorden te bieden op de problemen van vandaag en morgen. Als future proof universiteit neemt UHasselt hierbij het voortouw.

Rector Luc De Schepper zegt in het voorwoord: “Het voorbije jaar zette de groei van Universiteit Hasselt zich verder door. Net als een stevige boom, groeien we niet enkel in de hoogte en de breedte – met meer studenten, meer onderzoeksoutput en meer internationale contacten – maar ook in de diepte. Onze wortels zetten zich steeds dieper vast, waardoor we inmiddels niet meer weg te denken zijn in het maatschappelijk en economisch netwerk in deze regio. Dat alles mag, zelfs in tijden van besparingen, niet verloren gaan door een gebrek aan visie en moed om te investeren in de toekomst.”

Jaarverslag 2010 (pdf)