QuESD wint Unizo European Export Award    28 nov 2011

28 nov 2011

Met de Unizo European Export Award wil Unizo bedrijven die succesvol exporteren in de kijker plaatsen. Zo kunnen ze andere ondernemers inspireren om meer internationaal te denken en te werken. “De ondernemingen die de awards krijgen, zijn rolmodellen en moeten andere bedrijven inspireren om bezig te zijn met export”, aldus Joël Stockmans, directeur van Unizo-Limburg.

Softwarebedrijf QuESD ontwikkelt softwareoplossingen voor problemen die nog nooit eerder werden opgelost. Daarnaast ontwikkelt de jonge onderneming ook eigen producten zoals het video-analysesysteem voor teamsporten “SportVAS” en “SoccerLAB”, een videobeheersysteem voor voetbal. Producten en diensten die ook in het buitenland erg gesmaakt worden. In de relatief korte tijd dat QuESD actief is, bouwde het softwarebedrijf al een uitstekende reputatie als solution provider op. Grote namen als Siemens, Phillips, Barco, Avaya, AGFA en Alcatel mogen zij al tot hun klantenkring rekenen.

Vanuit het EDM is een enorme vracht aan ervaring en kennis doorgedrongen in de QuESD organisatie. Hun vestiging op het wetenschapspark in Diepenbeek onderstreept de nauwe relatie die QuESD ook vandaag nog met het EDM en de universiteit onderhoudt.