Schreeuw mee!     3 okt 2011

3 okt 2011

Te Gek!?
Maar liefst 25% van de Belgen kampt vroeg of laat met psychische problemen.  Dit onderwerp is de dag van vandaag nog steeds een taboe. Mensen schamen zich en hun omgeving duwt ze in een hokje. Volledig onterecht.  We moeten ermee leren omgaan  in plaats van onze rug te keren. Te Gek!? wil  op deze manier de problematiek rond geestelijke gezondheid in de kijker zetten. Waarom? Omdat het hoog tijd wordt om normààl te doen over psychische problemen.

Schreeuw om aandacht
De Te Gek!?-Karavaan trekt op 12 oktober door Hasselt. Op deze speciale dag zullen er tal van activiteiten plaatsvinden. Er kan Te Gek!? soep van Jeroen Meus geproefd worden en enkele artiesten van de Te Gek!?-cd treden er op samen met de Laatste Showband. Kennis maken met verschillende organisaties uit de sector behoort ook tot de mogelijkheden.
Het hoogtepunt van de namiddag is echter wanneer de studenten de ziel uit hun lijf schreeuwen. Dit is niet alleen een wereldrecordpoging maar ook een schreeuw om aandacht voor de geestelijke gezondheidssector.

130 decibels

Op 12 oktober worden de studenten uitgenodigd om mee te komen schreeuwen. Om 15u30 zal Koen Buyse  de recordpoging inzetten. Vanaf 130 decibels is het nieuwe wereldrecord een feit.

De studenten zelf zijn alvast heel enthousiast. “We zijn echt vastberaden om het wereldrecord te verbreken” zegt Jerome Fontaine, student communicatiemanagement aan de XIOS Hogeschool Limburg. “Het is de bedoeling dat de studenten om 15u verzamelen op het Dusartplein in Hasselt. Zo kunnen ze alvast hun stembanden opwarmen. Iedereen is welkom om samen met ons het wereldrecord te breken.”

Over Te Gek!? Studentenactie
De studentenactie “De Luidste Schreeuw (om hulp)” wil tijdens de Te Gek!?-karavaan op 12 oktober in Hasselt aandacht vragen voor (de beeldvorming) rond geestelijke gezondheidszorg. De studentenactie wordt uitgewerkt door verschillende studenten en dit op initiatief van de Provincie Limburg.