Strategisch Innoveren Vlaanderen 2: nu al een succes    10 okt 2011

10 okt 2011

Drukbezette bedrijfsleiders
In de meeste KMO’s wordt heel hard gewerkt. Maar dat betekent niet altijd dat men ook de juiste strategische keuzes maakt. Lucratieve kansen worden gemist, de foute investeringen gebeuren, de kosten lopen ongemerkt te hoog op. Zelden krijgt een drukbezette bedrijfsleider de kans om even de pauzeknop in te drukken om – samen met zijn naaste medewerkers – de waan van de dag te overstijgen. Toch zijn net die strategische keuzes erg belangrijk, zeker in tijden van economische crisis.

KMO’s ondersteunen en begeleiden
Binnen het project Strategisch Innoveren Vlaanderen krijgen KMO’s de kans om met een kernteam uit hun bedrijf en onder begeleiding van een ervaren consultant hun bedrijfsstrategie te (her)bepalen. Het Vlaamse KMO-innovatieproject wil hen helpen prioriteiten te stellen én keuzes te maken. De resultaten monden uit in een concreet actieplan op maat van de KMO. Ook bij de daadwerkelijke start van één actie kunnen ze rekenen op de expertise van hun consultant.

UHasselt traint de consultants
Niet alleen de methodiek van dit ambitieuze project werd ontwikkeld door UHasselt. De universiteit leidt ook de externe consultants op om hun traject bij de deelnemende KMO’s correct toe te passen. De samenwerking tussen universiteit en consultants verenigt het beste van twee werelden: een wetenschappelijk verantwoorde én praktijkgerichte, professionele aanpak. UHasselt bewijst hiermee dat ze haar derde kerntaak, m.n. “de ondersteuning van innovatie in de bedrijfswereld”, heel ernstig neemt.

Europese en Vlaamse subsidies
Het begeleidingstraject heeft een waarde van ongeveer 6.600 euro. Dankzij Europese EFRO-subsidies en subsidies van de Vlaamse Overheid (Vlaanderen in Actie, Pact 2020) betaalt de ondernemer hiervan zelf slechts 1.580 euro. Een haalbare investering die beslist rendeert. In totaal kunnen 125 KMO’s uit de vijf Vlaamse provincies deelnemen aan Strategisch Innoveren Vlaanderen 2. De tweede editie van dit KMO-innovatieproject nam een vliegende start: op dit moment schreven reeds 10 bedrijven zich in.

Benieuwd? Strategisch Innoveren Vlaanderen 2 is met een stand aanwezig op de Innoventivity Day. Kom zeker langs op 13 oktober op de campus Diepenbeek.