Studenten betogen vreedzaam tegen fuifverbod    16 feb 2011

16 feb 2011

Rector Luc De Schepper en de directeuren van de hogescholen PHL en KHLim stapten mee op. Ook Willy Claes, Leo Delcroix en Chokri Mahassine kwamen de studenten steunen.

De burgemeester en enkele schepenen hadden eind december een verbod op fuiven in tenten uitgevaardigd omwille van de overlast voor de buurtbewoners. Hierdoor kunnen onder meer de praesidiumverkiezingen niet op de campus georganiseerd worden. De studenten voelen zich een speelbal in de politieke spelletjes die de schepenen en raadsleden onderling uitvechten.

Burgemeester Steegmans en de schepenen ontvingen een afvaardiging van de studenten in het gemeentehuis. Ze toonden begrip voor het standpunt van de studenten en deden een voorstel om de dialoog te hervatten. “Onze actie heeft dus wel degelijk effect gehad”, zegt Cédric Hamaekers, voorzitter van StuRa en tevens woordvoerder van de betogende studenten. “Dat het overleg opnieuw een kans krijgt, is zonder meer een positief signaal.”