Team van UHasselt-student is wereldkampioen Red Bull Racing Can    28 nov 2011

28 nov 2011

Op 22 november 2011 triomfeerden UHasselt-student Cedric Teyssen en PHL-student Joost Verhaard: ze wonnen de wereldfinale van de Red Bull Racing Can op het Engelse Silverstone F1 circuit! Ze reden de internationale finale met hun zelfgemaakte Red Bull-wagen tegen 15 andere landen, waaronder India, Japan, Canada, Mexico en Noorwegen. Team België scoorde in totaal 59 punten. Mexico volgde op de tweede plaats met 50 punten.

“Overwinning is amper te vatten!”
De studenten wonnen eerder al de Belgische finale: “Dat was voor ons een hele verrassing en een droom die werkelijkheid werd. Maar dat we nu ook nog eens wereldkampioen zijn, is voor ons amper te vatten”,  klinkt het bij Cedric Teyssen, 21 jaar en student TEW aan de UHasselt. De concurrentie was niet te onderschatten: “Alle andere teams bestonden hoofdzakelijk uit ingenieursstudenten. Hun designs waren dan ook van een aparte klasse”, voegt Joost Verhaard, 22 jaar en student Marketing aan de PHL, toe. “Onze overwinning is het ideale einde van een tot de verbeelding sprekende drie dagen.” De wereldkampioenen mochten een hele ochtend in de Red Bull Racing Factory de officiële F1 simulator testen. Vettel’s Driver Development Manager begeleidde hen. Daarnaast kregen ze ook een officiële Red Bull Racing-polo, gesigneerd door Vettel, en viptickets voor de grote prijs van Spa-Francorchamps.

De weg naar het wereldkampioenschap
Het concept van Red Bull Race Can is eenvoudig: tijdens een racecompetitie met RC-cars of telegeleide wagens namen 24 Belgische teams het tegen elkaar op over verschillende universiteiten en hogescholen heen. Red Bull leverde voor alle wagentjes hetzelfde chassis. Elk team moest dus met design en aerodynamica het verschil maken. Er was één voorwaarde: voor de carrosserie mochten ze enkel blikjes Red Bull of Red Bull Cola gebruiken. In totaal werden 3 kwalificatiemanches gereden in Hasselt, Brussel en Leuven. Cedric en Joost mochten als Belgische finalisten op 22 november naar Engeland en haalden de titel van ‘Wereldkampioen Red Bull Race Can’ binnen. Proficiat!