Team van UHasselt-student wint Red Bull Racing Can    7 nov 2011

7 nov 2011

Twee Hasseltse studenten wonnen met hun ‘Audi R8 Red Bull Racing Team’ de Red Bull Racing Can, een racecompetitie met RC-cars of telegeleide wagens. Cedric Teyssen, 21 jaar en student TEW aan de Universiteit Hasselt en Joost Verhaard, 22 jaar en student marketing aan de PHL streden tegen 23 andere teams om de titel en kwamen als winnaar uit de bus. Op 22 november vliegen Joost en Cedric naar Red Bull Technology in Milton Keynes, Engeland en rijden daar de wereldfinale. Ze nemen het op tegen meer dan 30 andere landen om de titel ‘Wereldkampioen Red Bull Racing Can’ in de wacht te slepen.
De reactie van Joost en Cedric? Die was kort en krachtig: “Ook in Engeland gaan we om te winnen!”

Het concept van Red Bull Race Can is eenvoudig: tijdens een racecompetitie met RC-cars of telegeleide wagens nemen 24 teams het tegen elkaar op over verschillende universiteiten en hogescholen heen. Red Bull levert voor alle wagentjes hetzelfde chassis. Elk team moet dus met design en aerodynamica het verschil maken. Alle teams zijn daarin vrij, maar er is één voorwaarde: voor de carrosserie mogen ze enkel blikjes Red Bull of Red Bull Cola gebruiken. In totaal werden 3 kwalificatiemanches gereden in Hasselt, Brussel en Leuven.  De winnaar van de nationale finale, ‘Audi R8 Red Bull Racing Team’ dus,  mag op 22 november in Engeland de Belgische eer verdedigen tijdens de wereldfinale.