UHASSELT ZKT PUKKELPOPWOORD 2011    27 jul 2011

27 jul 2011

Als partner van Pukkelpop 2011 geeft de Universiteit Hasselt opnieuw 50 duotickets weg voor het nu reeds uitverkochte festival. Verleden jaar moesten gegadigden nog een online game spelen om kans te maken op de tickets, dit jaar ligt de lat een stuk hoger.
De universiteit zoekt namelijk naar de opvolger van het populaire neologisme "tentsletje", dat vorig jaar door Van Dale en de VRT tot Woord van het Jaar werd uitgeroepen. Niet toevallig ontstond dit woord in de zomerfestivalsfeer.
De UHasselt roept jongeren nu op om zelf hun "Woord van het Jaar" te bedenken en via de www.uhasselt.be te posten. Op de website kan iedereen ook zijn of haar stem uitbrengen voor de andere inzendingen. De 50 woorden met de meeste "likes" worden beloond met een duoticket. Het woord dat de meeste "likes" achter zich krijgt, verwerft de status van "Pukkelpopwoord van het Jaar 2011" en wordt de dag na Pukkelpop bekendgemaakt.

De wedstrijd gaat online op 27 juli 2011. Via internetbannering en een ludieke radiocampagne op Studio Brussel begin augustus worden jongeren opgeroepen om deel te nemen. De radiospotjes zijn ook te beluisteren op www.uhasselt.be/pukkelpop.