Goed onderwijs voor iedere student    17 okt 2011

17 okt 2011

breed toegankelijk onderwijs
UDL is een vernieuwende manier om barrières in het leerproces weg te werken. Het is een kader dat docenten helpt om tegemoet te komen aan de noden van de grote diversiteit aan studenten. Het basisidee is dat je lessen, opdrachten en evaluaties van bij het begin zodanig ontwerpt dat ze breed toegankelijk zijn. UDL is ontstaan in de VS, binnen het Center for Applied Special Technology (CAST).

Skip Stahl: grondlegger, expert en ervaringsdeskundige
Skip Stahl, co-directeur van CAST is één van de grondleggers van UDL. Hij is een erkend expert in UDL en heeft ruime ervaring in het ontwerpen van toegankelijk lesmateriaal en de ondersteuning van de professionele ontwikkeling van lesgevers. SIHO en de Universiteit Hasselt zijn dan ook vereerd dat Stahl naar België komt voor deze studiedag.

UDL in theorie en praktijk
In de voormiddag licht Skip Stahl in een plenaire lezing het kader toe. In de namiddag wordt er samen nagedacht over de mogelijkheden om concreet met UDL aan de slag te gaan in het hoger onderwijs.

gratis studiedag rond toegankelijk hoger onderwijs
dinsdag 18 oktober 2011, 10.00u-15.30u
Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek, lokaal H6
Er worden een 100-tal deelnemers verwacht.