14 studenten geneeskunde op stage in India en Mali: steun hen!    16 feb 2012

16 feb 2012

“Een klein gebaar maakt wonderen waar.” De buitenlandse inleefstage voor studenten geneeskunde wordt stilaan een vaste waarde binnen de UHasselt. 14 enthousiaste geneeskundestudenten van de derde bachelor krijgen dit jaar de kans om in het buitenland mee te werken aan initiatieven voor maatschappelijke en medische doeleinden. Acht studenten verblijven van 24 maart tot en met 12 mei 2012 in India, de overige zes van 12 juli tot 12 augustus 2012 in Mali. Laat je goed hart zien en steun hen!

8 studenten naar India voor onvergetelijke stage
Dit jaar trekken acht studenten gedurende zes weken naar Kolkata in India. Ze werken daar mee in het Institute for Indian Mother and Child (IIMC). Het IIMC is een Indisch erkende niet-gouvernementele vrijwilligersorganisatie. De studenten zullen vooral in de indoor- en outdoor clinics helpen. Daarnaast zullen ze bijvoorbeeld opleiding geven over handhygiëne, prikaccidenten, huidinfecties en brandwonden.  De India-bende toont haar goed hart nog meer: ze zamelt op de UHasselt geld in voor de implementatie en verbetering van sanitair in een nieuwe ziekenhuis. Zo organiseerden de studenten op 15 februari al een informatieve filmavond en verkopen ze –samen met de Mali-bende- orchideeën op de agora in februari. Op 22 februari zet het India-team een een Bingo-avond op poten op de agora. Je kan ook steeds een vrije bijdrage storten op het rekeningnummer BE65 9795 7687 7896 ter attentie van IIMC België vzw, met vermelding ‘India-team UHasselt 2012' (stortingen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar).

6 studenten op inleefstage in Mali
Daarnaast trekken ook zes studenten gedurende vier weken naar Mali: twee weken in Sévaré (Mopti) en één week in Nalou. In Sévaré werken ze in een ziekenhuis. In het Dogondorp Nalou zal het er veel primitiever aan toe gaan. Ze zullen daar helpen in de medische hulppost CSCOM (Centre de Santé Communal). De studenten zullen er aandacht schenken aan de verbetering van de hygiëne. Bovendien leren ze de kinderen van het dorp op speelse wijze basisvaardigheden aan, zoals handen wassen, tanden poetsen, het belang van wondverzorging… De Mali-bende zamelt geld in om een pomp te financieren voor een waterput, voor de aanleg van sanitaire voorzieningen en installatie van zonnepanelen voor de school. Zo kunnen er s’ avonds alfabetiseringslessen voor volwassenen gegeven worden. Op 23 mei organiseren de studenten een Afrikaanse avond op en op 2 juli een benefietbarbecue. Eerder je bijdrage doen, kan natuurlijk ook: je kan je vrije gift storten op de projectrekening van de Koning Boudewijn Stichting, BE10 0000 0000 0404, met vermelding 'L82132 Kattendans Nalou2012' (stortingen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar).

Toon je goed hart en steun hen!