5 TEW’ers winnen reis naar New York met virtueel fietsenbedrijf    29 mrt 2012

29 mrt 2012

5 TEW'ers winnen een reis naar New YorkNew York, New York
De Deloitte Fiduciaire Entrepreneurship Challenge stimuleert studenten om een virtueel bedrijf op te zetten en online te managen. 20 teams van master- en laatste bachelorstudenten van accountancy, economische of financiële richtingen nemen het tegen elkaar op in een business game. De challenge? Het beste virtuele bedrijf neerzetten. Op 26 maart 2012 vond de finale van de wedstrijd plaats bij Deloitte in Diegem. Het team Rolinx van de UHasselt scoorde het beste. De 5 teamleden - Marco Giagnacovo, Hanne Croonen, Stacy Dethier, Caroline Jooken en Gunther Damen – mogen de overwinning dus op hun naam schrijven, maar da’s nog lang niet alles: ze winnen ook een reis naar New York!

Zelf alle beslissingen nemen
De Deloitte Fiduciaire Entrepreneurship Challenge geeft studenten de kans om hun theoretische kennis om te zetten in een interessante praktijkervaring. De deelnemers vormen de directie van hun eigen virtuele bedrijf en moeten op alle relevante bedrijfsdomeinen beslissingen nemen om het bedrijf naar best vermogen te managen, hun concurrentie- en financiële positie te versterken en om investeerders aan te trekken om hun groei te financieren. Gedurende verschillende spelrondes van de business game concurreren de studenten tegen elkaar op dezelfde markt in een online omgeving. “Ons virtueel bedrijf verkocht fietsen en scooters. We moesten zelf alle beslissingen nemen: strategie, marketing… Zo hebben we uiteindelijk in 1 maand 5 jaar ‘uitgespeeld’”, aldus de winnaars.

Eerste én tweede plaats voor UHasselt-studenten
Volgens de jury speelde Rolinx een zeer goede wedstrijd. Ze hadden naast een duidelijke visie op de toekomst ook een heel goede strategie. In slechts tien minuten tijd gaf het team blijk van dynamisme, creativiteit en overtuigingskracht. Ondersteund door een erg kwalitatieve presentatie, overtuigden ze de jury met een goed geargumenteerd en beknopt investeringsvoorstel. “We hebben echt veel tijd in onze presentatie gestoken, we hebben ons goed voorbereid”, klinkt het bij team Rolinx.  Ook de tweede plaats werd weggekaapt door een UHasselt-team: X-Think, 5 masterstudenten Handelsingenieur. We wensen onze teams een dikke proficiat!