63 managers studeren af aan OndernemersUniversiteit    27 jun 2012

27 jun 2012

Afgelopen vrijdag ontvingen 63 Limburgse eigenaars-ondernemers in Château Neercanne hun eerste certificaat van de OndernemersUniversiteit. De OndernemersUniversiteit is het samenwerkingsverband tussen Universiteit Hasselt en de Club van Eigenaars-Ondernemers Limburg (C.E.O.-Limburg). Het hoofddoel is co-creatie: ondernemers leren van elkaar onder begeleiding van een professor.

Unaniem lovend
De OndernemersUniversiteit startte in september 2011 met vier kwalitatieve clusters, waarbij een ondernemer-voorzitter en een professor van de UHasselt het initiatief nemen. De eerste deelnemers waren unaniem lovend, wat de initiatiefnemers ertoe aanzet om volgend academiejaar zowel inhoudelijk als naar aantal sessies nog een tandje bij te steken. Dat volgende academiejaar, waarvoor de inschrijvingen nu al binnen komen, start in september.

Eenvoudig maar krachtig leerplatform
Ook prof. dr. Piet Pauwels, decaan van de faculteit bedrijfseconomische wetenschappen van de UHasselt, is enthousiast: "Uit de evaluaties mogen wij concluderen dat de OndernemersUniversiteit een eenvoudig maar krachtig leerplatform is voor dynamische en toekomstgerichte ondernemers. Door actief bij te dragen aan de opzet en invulling van dit initiatief, bevestigt de universiteit haar relevante plaats in en bijdrage aan het (Limburgs) innovatieweb. More to come..."

Over de OndernemersUniversiteit
Veel eigenaars-ondernemers kennen het belang van onderbouwde inzichten in het leiden van hun bedrijf, maar het ontbreekt hen meestal aan tijd om zich uitgebreid bij te scholen. Met deze ‘OndernemersUniversiteit’ heeft C.E.O. Limburg samen met de UHasselt een forum opgezet waar haar leden binnen een groep van gelijkgestemde ondernemers inzichten bouwen en uitwisselen. Professoren van de UHasselt faciliteren deze kennis- en ervaringsuitwisseling in elke thematische groep met als doel te leren uit zowel academische kaders als uit de realistische toepassing ervan in de praktijk.

Meer info? Surf naar http://www.uhasselt.be/ondernemersuniversiteit.