Elfi Nijssen wordt nieuwe campusagent    6 mrt 2012

6 mrt 2012

Open en eerlijk tegen iedereen
Elfi Nijssens is allesbehalve een groentje: ze is al twintig jaar wijkagente in Hasselt. “In een wijk vol scholen trouwens, de Kempische Wijk,” verduidelijkt ze. Daar deed ze heel wat ervaring op met de middelbare scholen én de Hogescholen. Om de functie van campusagent te kunnen krijgen, zat Elfi zelf opnieuw met de neus in de boeken. “Maar naast de kennis die ik uit de boeken haal, is de wijsheid van mijn voorganger Jean heel erg belangrijk. Ik ga open en eerlijk zijn tegen iedereen. Er is, net als bij Jean, een duidelijke lijn waarop geen uitzonderingen worden gemaakt. Ik wil er ook voor zorgen dat de studenten met plezier kunnen terugdenken aan hun studententijd in Diepenbeek.”

Koffiedrinken met de studenten doet wonderen
Campusagent zijn is geen koud kunstje, en dat beaamt Marie-Paule Jacobs, beheerder van de UHasselt: “Er moet niet alleen een evenwicht gevonden worden tussen studenten en directies, ook met de buren en de plaatselijke politiek moet de campusagent overeenkomen. Dat was tot vandaag al dik in orde. Een campusagent voelt de problemen aankomen en lost ze op voor ze zich manifesteren.” Pluimen op de hoed van Jean Pijkels, dus. Hij steekt zijn opvolgster graag een hart onder de riem: “Als je een vraag hebt: bel mij. Ik ga hier nog heel geregeld, op de hoek van de toog, mijn koffie komen drinken. Daar vindt iedereen mij wel. En ’s middags een tas koffie drinken met de studenten doet vaak wonderen.”