Leerstoel ‘Diversiteit en sociale innovatie’ gelanceerd    25 apr 2012

25 apr 2012

Op dinsdag 24 april 2012 lanceerden de Universiteit Hasselt en de Université de Liège (ULg) de gezamenlijke leerstoel ‘Diversiteit en sociale innovatie’. In dat kader startte UHasselt-doctoraatsstudent Mehdi Ould Kherroubi op 1 januari 2012 met zijn doctoraatsonderzoek over “interculturaliteit, gender, diversiteit en sociale innovatie op de werkvloer”. Promotoren zijn prof. dr. Patrizia Zanoni (UHasselt) en prof. dr. Annie Cornet (ULg). De leerstoel (2012-2016) wordt gefinancierd door Mobistar, GDF Suez en NMBS Holding en wil onderzoek ondersteunen rond diversiteit op de werkvloer (gender, leeftijd, nationaliteit, origine en cultuur, handicap). De leerstoel ‘Diversiteit en sociale innovatie’ werd gelanceerd met een business breakfast, gevolgd door een lezing over ‘active ageing’. Aangezien werknemers steeds later met pensioen gaan, wordt leeftijd steeds relevanter op de werkvloer. Hierop gingen verschillende gereputeerde sprekers, Serge Guerin, Professor van the ESG Management School van Parijs, François Peeraer, HR-program Manager van Axa, prof. dr Patrizia Zanoni van UHasselt en prof. Annie Cornet van de HEC Management School van Luik, dieper in.