Meer studentenkamers in Diepenbeek    13 jan 2012

13 jan 2012

Vooral nood aan grotere koten
De laatste jaren groeit de nood aan kamers die groter zijn dan 30 vierkante meter. Vandaag komen studenten niet alleen uit Vlaanderen, maar uit de hele wereld. Dat brengt met zich mee dat de studenten grotere kamers willen omdat ze er vaak enkele jaren wonen. Ze willen ook gezamenlijke ruimtes met een wasmachine en droogkast. Bovendien kunnen er op deze manier, wanneer het studentenaantal ooit een terugval zou krijgen, op een eenvoudige manier studentenkamers omgebouwd worden naar studio’s.

2598 kamers in bestand UHasselt
Naast Diepenbeek, zitten er ook heel wat studenten in Hasselt en Genk op kot. Maar om hoeveel studenten gaat het dan precies?  Josée Vranken van de dienst Studentenvoorzieningen van de UHasselt legt uit: “Op dit moment hebben we 82 kotadressen in Hasselt in ons bestand, met 893 kamers. In Genk zijn dat 10 adressen, met 48 kamers. In totaal zijn er, met Diepenbeek erbij geteld, 193 kotadressen bij ons geregistreerd. Dat maakt een totaal van maar liefst 2598 kamers.”