Open Universiteit start academiejaar met diploma-uitreiking    31 aug 2012

31 aug 2012

Het nieuwe academiejaar van de Open Universiteit (OU) wordt op 31 augustus al meteen ingezet met een diploma-uitreiking. En dat is helemaal in de geest van ‘het buitenbeentje in het hoger onderwijs’: studenten kiezen hun studieritme helemaal zelf. Die flexibiliteit is meteen de reden waarom studeren aan de OU in trek is bij met name dertigers en veertigers: de combinatie met werk en/of gezin blijft houdbaar.

De Open Universiteit, die gehuisvest is in de gebouwen van de Universiteit Hasselt, biedt volwassenen vanaf 18 jaar bachelor- en masteropleidingen en een waaier van losse cursussen aan. Studenten moeten geen lessen bijwonen en bepalen zelf wanneer ze ‘blokken’. En dat flexibele onderwijssysteem lokt alvast heel wat volk. Met 270 ambitieuze, leergierige studenten is het Studiecentrum Diepenbeek één van de grootste OU-studiecentra van Vlaanderen. De grootste groep studenten (36,7%)  is tussen de 28 en 37 jaar oud, iets meer dan de helft (55%) heeft bij inschrijving al een job.

Pluspunt
Didier Meers (33) startte in 2003 met de opleiding management aan de Open Universiteit in Diepenbeek. “Daarvoor had ik al onder meer hotelbeheer in Antwerpen en commerciële economie in Breda gestudeerd…om uiteindelijk als leerkracht Frans aan de slag te gaan in het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs. Toen ik me aan de Open Universiteit inschreef, had ik geen specifieke job op het oog. Interesse in de opleiding was mijn belangrijkste drijfveer”, vertelt hij. Omdat de combinatie studeren-werken steeds moeilijker werd, schoof hij de cursussen gedurende enkele jaren aan de kant. “Die flexibiliteit is hét grote pluspunt van de Open Universiteit. Je studeert wanneer je tijd hebt.”
De dertiger is een klein jaar geleden afgestudeerd en staat nog steeds voor de klas. “Wat de toekomst brengt, zien we wel. Dat masterdiploma management heb ik toch maar mooi op zak.”

www.uhasselt.be/openuniversiteit

De Open Universiteit Studiecentrum Diepenbeek zet de deuren open op zaterdag 8 september van 10.00 tot 15.00 uur  en dinsdag 11 september van 18.00 tot 21.00 uur.