Toelatingsexamen arts krijgt in 2013 centralere ligging     27 apr 2012

27 apr 2012

UHasselt vindt de locatie van het toelatingsexamen arts/tandarts dit jaar zeer ongelukkig gekozen en stuurde onlangs een officiële protestbrief naar minister van onderwijs Pascal Smet. Het toelatingsexamen arts/tandarts gaat dit jaar op 3 juli en 28 augustus door in de Xpo in Kortrijk. “De afstand zorgt voor extra stress bij de studenten en het examen is zo al zwaar genoeg voor hen,” zei UHasselt-decaan Geneeskunde Piet Stinissen eerder al.

Intussen stuurde minister Smet UHasselt-rector Luc De Schepper en de decaan een antwoord. Daarin geeft hij aan zeker rekening te houden met studenten die van ver moeten komen: het aanvangsuur is een half uur verlaat naar 10u, er is een station in de buurt, bussen brengen studenten van het station naar de Xpo en Limburgse kandidaten kunnen intekenen op autocarvervoer via een aantal strategisch ingeplande opstapplaatsen. “Vanaf de volgende editie zal de Vlaamse overheid voorzien in een meer centrale ligging van de plaats waar het examen zal worden afgenomen,” liet minister Smet daarnaast weten. Decaan Geneeskunde Piet Stinissen reageert verheugd: “We zijn tevreden dat de minister dit jaar al enkele maatregelen neemt die tegemoet komen aan onze bekommernissen. Een locatiewijziging voor dit jaar was uiteraard beter, maar bleek helaas niet mogelijk. Belangrijk is het engagement om volgend jaar terug te kiezen voor een centrale Vlaamse locatie. We zullen dat uiteraard van dichtbij opvolgen in het belang van onze Limburgse studenten.”