UHasselt brengt bedrijven en (jonge) brains samen    30 nov 2012

30 nov 2012

Meer dan 230 UHasselt-studenten, postdocs en vertegenwoordigers van diverse organisaties, overheden en bedrijven zakten op 29 november af naar campus Hasselt voor Companies Meet Talent (CMT). Met het event wil de Universiteit Hasselt jong talent in contact brengen met de bedrijfswereld – en omgekeerd!

Companies Meet Talent 2012 kadert in het Interreg-project TeTTRA (Tech Transfer and Recruiting in Rural Areas). TeTTRA wil het aanwezige talent in de regio houden en aan het werk zetten bij lokale bedrijven. De TechTransfer Office (TTO) van de UHasselt ziet het als één van haar taken om deze brugfunctie tussen jong talent en de bedrijfswereld in Limburg te vervullen.

Tijdens sessies – opgedeeld per doelgroep – kregen studenten, doctoraatsbursalen en postdocs onder meer te horen wat bedrijven precies verwachten van potentiële werknemers. Bedrijven konden op hun beurt kennismaken met jonge potentials. Ook de rol van de UHasselt in de zoektocht naar een job of talent kwam uitgebreid aan bod.
CMT2012 opende overigens met een lezing door topspreker Jan Vermeiren. Hij liet de meer dan 230 deelnemers aan de hand van live demo’s en praktische tips de mogelijkheden van sociaalnetwerksite LinkedIn zien. Studenten kregen uitgelegd hoe ze LinkedIn kunnen gebruiken om ‘de job van je leven’ te vinden, bedrijven hoe ze jonge brains kunnen binnenhalen.

De eerste editie van Companies Meet Talent was alvast een succes. Naast zo’n 130 studenten en postdocs kwamen heel wat vertegenwoordigers van organisaties (VKW, Unizo, Voka, CEO Limburg, Provincie Limburg, LTL…) en bedrijven (Johnson & Johnson, Tessenderlo Group, Cegeka, HP, Concentra, Mobile Vikings, Bike Valley…) afgezakt naar Hasselt. Het event is slechts één van de acties in het kader van TeTTRA. Daarnaast worden onder meer bedrijfsbezoeken en jobmarkten georganiseerd.

www.uhasselt.be/cmt2012