University of Manchester reikt certificaten Summer School uit aan UHasselt-studenten    18 okt 2012

18 okt 2012

Twaalf studenten van de faculteit Wetenschappen van de UHasselt ontvingen op 16 oktober een getuigschrift van de University of Manchester. De uitreiking in Hasselt vormde het orgelpunt van de ‘Summer School’ die van 8 juli tot en met 5 augustus werd georganiseerd aan de Britse universiteit – die een groot internationaal prestige geniet (25 Nobelprijswinnaars!). De UHasselt-studenten slaagden er tijdens hun zomercursus in om 4 nieuwe producten te lanceren, waaronder een app die een einde moet maken aan uitstelgedrag.

Tijdens de Summer School Manchester kregen 12 studenten van de Universiteit Hasselt en 3 studenten van de Universiteit van Warschau de uitgelezen kans om ervaring op te doen en kennis te verwerven bij professionals die in het bedrijfsleven actief zijn. Ze bezochten bedrijven en kregen lezingen van gevestigde ondernemers en starters. Daarnaast gingen ze ook zelf aan de slag en ontwikkelden ze – in groep – nieuwe producten. De nadruk daarbij lag op business awareness, communicatie, creativiteit, time management en probleemoplossend denken – vaardigheden die al aan de UHasselt aangescherpt werden in het kader van de lifelong employability skills. Aan het einde van de Summer School moesten de studenten hun business plan aan een jury voorstellen. Het resultaat van die paar weken hard werken en - ongetwijfeld - zweten? Vier nieuwe, originele producten, waaronder een app die uitstelgedrag moet tegengaan.
Dinsdag 16 oktober volgde op campus Diepenbeek de ‘diploma-uitreiking’: de trotse studenten kregen hun certificaat uit handen van Paul Cowell, de leidende docent van het programma in Manchester.

Verder uitbouwen
De Summer School Manchester ontstond tien jaar geleden op initiatief van de School voor Informatietechnologie binnen de transnationale Universiteit Limburg (tUL). Aanvankelijk was de zomercursus dan ook gericht op studenten informatica van de UHasselt en studenten kennistechnologie van de Universiteit Maastricht. Later werd de focus verlegd naar meerdere opleidingen; het initiatief werd ook internationaler.
De faculteit Wetenschappen van de UHasselt is in dat laatste verband dan ook zeer tevreden met de goedkeuring van het Erasmus Intensive Programme-project ‘Virtuality in reality’ door de Europese Commissie. Daardoor krijgt de Universiteit Hasselt meer middelen om de Summer School Manchester verder uit te bouwen. Zo zullen volgend academiejaar dertig studenten van de faculteiten Wetenschappen en Bedrijfseconomische wetenschappen uit Nederland, Polen, Verenigd Koninkrijk en België (zowel Vlaanderen als Wallonië) de kans krijgen om deze unieke internationale ervaring te beleven aan de prestigieuze University of Manchester.