Wereldvermaarde gynaecoloog prof. dr. Fathalla komt naar UHasselt    20 mrt 2012

20 mrt 2012

Op dinsdag 20 maart om 17u ontvangt de UHasselt de wereldvermaarde gynaecoloog prof. dr. Mahmoud F. Fathalla in auditorium H1 van campus Diepenbeek. Hij geeft er een lezing over ‘Reproductive health and family planning’ in het kader van het interdisciplinair keuzevak ‘North-South’. Prof. dr. Fathalla studeerde geneeskunde aan de universiteit van Caïro en behaalde een PhD aan de universiteit van Edinburgh. In 2011 werd hij eredoctor van de UHasselt.

Indrukwekkend palmares
Het palmares van prof. dr. Fathalla is op zijn minst gezegd indrukwekkend:
• Hij was directeur van het UNDP/UNFPA/WHO/World Bank Special Program of Research, Development and Research Training in Human Reproduction.
• Hij was voorzitter van tal van organisaties zoals de International Planned Parenthood Federation (IPPF), de International Federation of Gynecology and Obstetrics (FIGO) en het WHO Global Advisory Committee on Health Research.
• Momenteel is hij voorzitter van de Adviesraad over Gezondheidsonderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie.
• Hij heeft meer dan 150 wetenschappelijke publicaties op zijn naam, voerde internationaal actie tegen moedersterfte en richtte het Safe Motherhood Initiative op.
• Hij heeft zich onderscheiden in het onderzoek naar de oorsprong en voordelen van diversiteit op het gebied van reproductieve gezondheid. Hij staat ook bekend als een vurige verdediger van de reproductieve rechten van de vrouw, waar ook ter wereld.
• …