600 sportievelingen zetten het op een lopen tijdens Campusrun 2015    24 apr 2015

600 sportievelingen zetten het op een lopen tijdens Campusrun 2015
24 apr 2015

Zeshonderd studenten en personeelsleden van de UHasselt, Hogeschool PXL en UCLL liepen op donderdag 23 april de longen uit het lijf tijdens de zesde editie van Campusrun. Van alle deelnemende UHasselt-collega’s kwamen Jonny Daenen (10 km) en Mark Nelissen (3,4 km) als snelste over de eindmeet in het Kapermolenpark. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat – net zoals in de voorbije edities – naar Kom Op Tegen Kanker.

Na het startschot aan de trappen van Gebouw D zetten de 600 deelnemers het op een lopen. Het parcours slingerde langs de gebouwen van de UHasselt, Hogeschool PXL en UCLL op campus Diepenbeek over de fietspaden naar de finish in het Kapermolenpark. Daar werden ze opgewacht door honderden supporters.

Ook heel wat UHasselt-personeelsleden en -studenten liepen zich donderdag in het zweet. Mark Nelissen en Jolien Janssen gaven alle andere collega’s in de 3,4 km het nakijken. In de 10 km werden Jonny Daenen en Marijke Swennen dan weer ‘snelste UHasselt-deelnemer’.

Goud
Thomas Van Haele (student, UHasselt) en Femke Driessen (PXL) pakten overigens het goud in de 3,4 km. Michiel Van Holst (PXL) en Katrien Van Damme (student, UHasselt) stonden op de hoogste trede in de 10 km.

“Het is nu al voor het zesde jaar op rij dat de UHasselt, Hogeschool PXL en UCLL de Campusrun organiseren. Het grote aantal deelnemers – studenten, personeelsleden én externen – toont dat er geen sleet zit op de formule”, zegt Katleen De Wit, sportcoördinator van de UHasselt/AUHL.

Volledige uitslagen via www.uhasselt.be/campusrun of www.studentensportlimburg.be