Alexander De Croo schuift aan voor UHasselt-debat over ontwikkelingssamenwerking    9 okt 2015

9 okt 2015

Op vrijdag 9 oktober – in de Week van de Fair Trade – bracht minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een bezoek aan de UHasselt. Tijdens een lezing op campus Diepenbeek ging hij in op het Belgische ontwikkelingsbeleid. Zijn kabinetschef Peter Moors trad in debat over de ‘post-2015’-ontwikkelingsagenda, samen met Bogdan Vanden Berghe (11.11.11), Nadia Molenaers (UAntwerpen) en Jan Vandemoortele (gewezen VN-functionaris en medegrondlegger van de Millenniumdoelstellingen).

Wat zijn de engagementen van ons land op het vlak van ontwikkelingssamenwerking? Welke klemtonen moeten/willen we als België leggen? Wat na de Millennium-doelstellingen? Wat houden de onlangs gelanceerde Sustainable Development Goals precies in? Hoe zit het met ontwikkelingsfinanciering en wat is de rol van de universiteiten? Vicepremier Alexander De Croo beantwoordde deze – en meer – vragen tijdens zijn lezing.

Gie Goris (hoofdredacteur MO* Magazine) modereerde het aansluitende panelgesprek.